'Het wordt bloederig!' NL Bare Knuckle bokser Rick Berg gaat slopen in Engeland Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Het wordt bloederig!' NL Bare Knuckle bokser Rick Berg gaat slopen in Engeland

'Het wordt bloederig!' NL Bare Knuckle bokser Rick Berg gaat slopen in Engeland

Rick Berg is geen softy en dat zal de Nederlandse vechter 4 juni laten zien tijdens een Bare Knuckle bokswedstrijd in Wolverhampton, Engeland.

Bare Knuckle boksen is niet voor mietjes en je moet van goede huize komen om de ring in stappen. Een ding waar je op voorbereid moet zijn is pijn en dat je bebloed de ring uit kunt stappen. Toch houdt die Muaythai vechter Berg niet tegen. De Nederlander ademt en leeft vechtsport.

Ik ga om te knokken, niet om te knuffelen

,,Ik ga er niet heen om te knuffelen, maar om te knokken", zegt Berg die eerder een Lethwei wedstrijd zou vechten. De brute sport uit Birma waar zelfs kopstoten toegestaan zijn. Berg wilde wel maar de wedstrijd ging niet door. Zijn reputatie als harde vechter ging Berg vooruit en zijn tegenstander in Engeland wilde wel vechten, maar geen Lethwei.

,,Ik stelde voor om dan maar Bare Knuckle te boksen met de blote vuist, dat wilde hij ook. Dus dat gaan we doen", zegt Berg. In ons land is Bare Knuckle verboden, juist dat trekt Berg aan dat hij wel in het buitenland mag knokken. Bekijk het bovenstaande interview voor meer....

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws