'Teveel doden!' Bare Knuckle boksen wordt legaal
Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Teveel doden!’ Bare Knuckle boksen wordt legaal

‘Teveel doden!’ Bare Knuckle boksen wordt legaal

Rusland blaast de oudste vorm van het boksen nieuw leven in. Sinds vorig jaar vinden er onofficiële gevechten in het land plaats, gesponsord door de in Moskou gevestigde Hardcore Fighting Federation.

Tijd om de boel te gaan reguleren en uit de illegaliteit te halen vindt de Russische vechtsport federatie. In Rusland werd het boksen met de blote vuist populair in de late middeleeuwen. Het was vooral gebruikelijk met Kerstmis en Pasen om wedstrijden te organiseren, met gevechten die zowel één-op-één als in teams plaatsvonden.

De regulering komt niet zomaar en grijpt men terug naar de tijd waar het vaak fout afliep. Het raken van de rivaal op het hoofd en de romp was toegestaan, maar niet als iemand gevloerd was. Bij massale gevechten konden deelnemers worden vertrapt en zelfs dood gestampt, dit wil de federatie voorkomen.

Nederland

De Russisch-Orthodoxe Kerk was gekant tegen het boksen met blote knokkels en beschouwde het als een heidense traditie. Reeds in 1274 bepaalde het dat strijders moesten worden geëxcommuniceerd. Terwijl degenen die stierven in vuistgevechten moesten worden uitgesloten van een begrafenisdienst in een kerk.

Maar sommige Russische tsaren bekeken de sport anders. Peter de Grote keek graag naar de sport, net als Catharina de Grote. Haar vriend Grigory Orlov, bekend om zijn fysieke kracht, nam zelf deel aan gevechten. In ons land is het Bare Knuckle verboden, in Engeland wordt het gedoogd maar is het niet gereguleerd door een vechtsportbond.

Bekijk ook

Gestoord! Coach trapt kickboksers ‘KO’ (video)

Wat moeten wij hier nu weer van denken?

Zoon SLOOPT stiefvader die moeder mishandelde! ‘Flik dit nooit meer’

Hij mepte de bruut alle kanten op.

‘Nokken hij is al ‘KO!’ Knuppelaar neer gemept (video)

Dreigen is geen slim idee

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page