'Teveel doden!' Bare Knuckle boksen wordt legaal Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Teveel doden!' Bare Knuckle boksen wordt legaal

'Teveel doden!' Bare Knuckle boksen wordt legaal

Tijd om de boel te gaan reguleren en uit de illegaliteit te halen vindt de Russische vechtsport federatie. In Rusland werd het boksen met de blote vuist populair in de late middeleeuwen. Het was vooral gebruikelijk met Kerstmis en Pasen om wedstrijden te organiseren, met gevechten die zowel één-op-één als in teams plaatsvonden.

De regulering komt niet zomaar en grijpt men terug naar de tijd waar het vaak fout afliep. Het raken van de rivaal op het hoofd en de romp was toegestaan, maar niet als iemand gevloerd was. Bij massale gevechten konden deelnemers worden vertrapt en zelfs dood gestampt, dit wil de federatie voorkomen.

Nederland

De Russisch-Orthodoxe Kerk was gekant tegen het boksen met blote knokkels en beschouwde het als een heidense traditie. Reeds in 1274 bepaalde het dat strijders moesten worden geëxcommuniceerd. Terwijl degenen die stierven in vuistgevechten moesten worden uitgesloten van een begrafenisdienst in een kerk.

Maar sommige Russische tsaren bekeken de sport anders. Peter de Grote keek graag naar de sport, net als Catharina de Grote. Haar vriend Grigory Orlov, bekend om zijn fysieke kracht, nam zelf deel aan gevechten. In ons land is het Bare Knuckle verboden, in Engeland wordt het gedoogd maar is het niet gereguleerd door een vechtsportbond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws