Amanda Serrano trekt zich terug uit gevecht met Katie Taylor Boks Nieuws
Boks Nieuws

Amanda Serrano trekt zich terug uit gevecht met Katie Taylor

Amanda Serrano trekt zich terug uit gevecht met Katie Taylor
Amanda Serrano trekt zich terug uit gevecht met Katie Taylor

Het grootste vrouwelijke gevecht in de geschiedenis is uitgeschakeld volgens Team Serrano. Dit is een grote domper voor beide partijen.

De onbetwiste lichtgewicht kampioen Katie Taylor en zevenvoudig negenvoudig wereldkampioen Amanda Serrano gaan niet tegen elkaar vechten. Beiden leken helemaal klaar om later deze zomer eindelijk de ring in te gaan.

Kwestie van geld

Taylor en Serrano zouden zijn overeengekomen om te vechten in de Fight Camp-serie van Matchroom. Waarbij ze Dillian Whyte en Alexander Povetkin als co-main event zouden ondersteunen. Volgens de manager, trainer en zwager van Serrrano, Jordan Maldonado zal de langverwachte clash niet doorgaan.

Maldonado beweert dat de vechters gage is gehalveerd voor Serrano. Echter niet voor Taylor en suggereert in principe dat ze het vernieuwde aanbod niet kunnen accepteren. "Bij vier gelegenheden heeft Amanda zich aangemeld voor de strijd", zei Maldonado in een gesprek met Boxingscene.

Had al moeten gebeuren

"Ze tekende eind 2019 in New York om te vechten, maar Taylor koos ervoor om zwaarder te worden. Toen accepteerden we de strijd voor begin 2020 in dezelfde stad. Maar het team van Taylor dacht dat ze meer tijd nodig hadden om te trainen. Toen werd het 2 mei in Engeland, maar anderhalve maand later kwam de COVID-19-pandemie."

"Dus werd de wedstrijd verplaatst naar 4 juli; dit alles, het accepteren van een beloning die niet overeenkomt met de omvang van het gevecht. Nu bieden ze ons de strijd voor augustus aan, maar verwijderen ze bijna 50% van Amanda's gage. Ze nemen echter minder af van Taylor.

Scahde voorkomen

"We begrijpen dat er wereldwijd een situatie is met COVID-19 en dat er veranderingen zijn in het boksplatform, maar grote gevechten zijn grote gevechten"

De coach en manager beweren dat de beslissing niet alleen een persoonlijke beslissing is. Hij betoogt dat als ze instemmen met een verminderde beloning, ze het vrouwen boksen in het algemeen schade zouden berokkenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws