Rico Verhoeven niet blij met ophef over kickboksvideo: 'verkeerd opgevat’ Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven niet blij met ophef over kickboksvideo: 'verkeerd opgevat’

Rico Verhoeven niet blij met ophef over kickboksvideo: 'verkeerd opgevat’

Glory Kickboxing-kampioen Rico Verhoeven sprak gisteravond in de talkshow Beau over zijn recente video waarin hij te zien is met VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz.

In de uitzending van Beau, de bekende Nederlandse talkshow, maakte kickbokskampioen Rico Verhoeven duidelijk dat hij zichzelf beschouwt als "niet links en niet rechts." De opmerking van Verhoeven kwam naar aanleiding van speculatie over zijn politieke voorkeur, nadat hij onlangs in een video verscheen met VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz.

De video toont Verhoeven en Yeşilgöz in een boksring, waar ze praten over de sport die beiden beoefenen. In het gesprek deelt Yeşilgöz haar waardering voor kickboksen en benadrukt ze de mentale voordelen van de sport, zoals zelfvertrouwen.

NOC*NSF's campagne

De video werd gepubliceerd door NOC*NSF, de organisatie die zich inzet voor de bevordering van sport in Nederland, als onderdeel van hun campagne genaamd 'Sport gaat niet vanzelf'. Deze campagne benadrukt dat sport niet voor iedereen vanzelfsprekend is en dringt er bij de politiek op aan om de kracht van sport breed te benutten. Naast de ontmoeting tussen Verhoeven en Yeşilgöz beloofde NOC*NSF dat ze andere politieke lijsttrekkers zullen uitdagen om met topsporters in gesprek te gaan.

Verhoeven's reactie

In reactie op de video en de vermeende politieke connecties zei Verhoeven dat hij het initiatief steunt om kansarme mensen de mogelijkheid te bieden om te sporten. Hij voegde eraan toe: "Maar nu is de tendens geworden: Rico is pro-VVD." De video lijkt te suggereren dat hij een politieke voorkeur heeft. Wat volgens Verhoeven niet het geval is.

Ook critici hebben zo hun mening en nemen het op voor Verhoeven; "Genante vertoning van Dilan Yesilgoz: een topsporter in de luren leggen met beloftes voor kansarme kinderen, om er vervolgens een campagnevideo van te maken. Voor een partij met bijzonder weinig tastbare maatregelen voor kansarme kinderen", schrijft columnist Simon van Teutem.

'Had Verhoeven dat kunnen verwachten?'

Presentator Beau van Erven Dorens reageerde op Verhoeven's opmerking door te vragen of hij dit soort speculatie had kunnen verwachten. Zanger Rob Kemps, ook aanwezig aan tafel, voegde er grappend aan toe: "Dan had je haar gewoon een hoek moeten geven."

Verhoeven benadrukte dat hij niet graag geassocieerd wordt met een politieke voorkeur en zei: "Ja, tuurlijk. Ik ben niet links, ik ben niet rechts. Ik wil me ook niet al te veel met de politiek bemoeien, want uiteindelijk doe je het toch nooit goed."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws