Glory 80! Op wie te wedden: Bookmaker advies over Jamal, Badr, Levi en Wrzosek Wedden op vechtsporten
Wedden op vechtsporten

Glory 80! Op wie te wedden: Bookmaker advies over Jamal, Badr, Levi en Wrzosek

Glory 80! Op wie te wedden: Bookmaker advies over Jamal, Badr, Levi en Wrzosek

Een Glory-evenement is geen Glory-evenement zonder het nodige gedoe vooraf. Dit keer verscheen Badr Hari niet op de persconferentie op 21 februari. Naar eigen zeggen omdat hij zich volledig wil focussen op zijn gevecht tegen Arek Wrzosek.

Bozere tongen beweerden dat de Marokkaans-Nederlandse vechter op deze manier zijn ongenoegen uitte. De rematch, waarin Hari zich vanzelfsprekend wil revancheren, is namelijk niet de enige headliner. Je kan je voorstellen dat deze 'degradatie' voor de nodige onvrede zorgt bij The Golden Boy.

Zijn onvrede mag hij voor in de ring bewaren en het potentiële slachtoffer van Hari is Wrzosek. De Pool startte hun vorige gevecht als underdog en het wedstrijdbeeld bevestigde de favorietenrol van Hari. Tot Wrzosek met een verwoestende trap tegen Hari’s hoofd een einde aan de wedstrijd maakte.

Een nieuwe nederlaag van Hari betekent zijn vierde verliespartij op rij. Met andere woorden: hij moet het tij keren en het echt gaan laten zien. De bookmaker ziet Hari nog altijd als grote favoriet. Als hij wint, krijg je daar slechts een quotering van 1,38 voor. Denk je dat de wedstrijd op soortgelijke wijze als in oktober verloopt en dat de Pool als winnaar de ring verlaat? Dan kan je 2,85 keer je inzet bijschrijven.

De headliner

Het is een mooi affiche en niet voor niets de andere headliner: Jamal Ben Saddik versus Levi Rigters. Ben Saddik verloor tijdens de vorige Glory-editie van Rico Verhoeven, maar de Nederlander won niet overtuigend. Zaterdagavond mag Ben Saddik het laten zien tegen The Prince of Kickboxing.

Als de 26-jarige Nederlander zijn opponent verslaat, stijgt hij definitief naar de hoogste regionen en vestigt hij zijn naam. Kijken we naar de quoteringen, dan is duidelijk dat Ben Saddik nog altijd dé favoriet is: 1,40. Wint Rigters, dan word je daarvoor beloond met 2,70 keer je inzet.

Een paar kilo minder

We gaan een gewichtsklasse omlaag: het middengewicht. In deze klasse staat Ertuğrul Bayrak tegenover Serkan Ozcaglayan en het belooft spectaculair te worden. Beide vechters beschikken over een uitstekende techniek én het vermogen om hun tegenstander het licht uit de ogen te slaan. Het aantal knock-outs van Ozcaglayan is indrukwekkend.

Bovendien imponeerde hij tijdens zijn eerste Glory-gevecht door Matt Baker binnen een minuutje knock-out te slaan. Mede daarom verwacht de bookmaker veel van hem en krijg je een quotering van 1,54. Op zijn tegenstander, de eveneens Nederlandse-Turkse Bayrak, staat een quotering van 2,30.

Lichte jongens, zware klappen

Nog een gewichtsklasse lager. Op basis van de quotering kunnen we stellen dat de Marokkaans-Belgische Nordin Ben Moh en de Franse Guerric Billet wat meer aan elkaar zijn gewaagd. Voor Ben Moh krijg je 1,85 keer je inzet, voor Billet 1,85. Met andere woorden de bookmaker durft geen favoriet aan te wijzen voor deze partij. Wie denk jij dat hem pakt?

Aanstormend Glory-talent

In de weltergewichtklasse vecht Jos van Belzen tegen Jay Overmeer. Beide mannen gelden als talent en deze wedstrijd mag je daarom niet aan je voorbij laten gaan. De bookmaker beschouwt Van Belzen (1,74) als lichte favoriet. Op Overmeer staat een quotering van 2,00. Spannend, dus.

Vrouwen titelgevecht

Gelukkig is Glory 80 geen mannenaangelegenheid en vechten er ook twee vrouwen. En er staat wat op het spel: de titel. In de bantamgewichtsklasse neemt de Amerikaanse Tiffany Van Soest, het op tegen de Japanse Manazo Kobayashi. Van Soest, die wortels in Nederland heeft, is de torenhoge favoriet van de bookmaker.

Schrijft zij de titel op haar naam, dan pak je slechts 1,35 keer je inzet. Op Kobayashi staat een quotering van maar liefst 3,00. Op papier lijkt het een uitgemaakte zaak, maar ‘zekerheid’ is een vies woord tijdens Glory-gevechten.

Over titelgevechten gesproken: er stond er nog eentje op de planning – Luis Tavares versus Artem Vakhitov – maar die is geannuleerd. De Russische nationaliteit van Vakhitov speelde ongetwijfeld een rol. Zonde, maar het is even niet anders.

Over OddsBeater

OddsBeater.nl is dé website als het gaat om wedden op sport. Voorbeschouwingen, wedtips, strategieën, alles vind je op de website van de website van OddsBeater.

*De genoemde quoteringen zijn momentopnames. Quoteringen kunnen op elk moment wijzigen dus kijk voor de actuele quotering op de website van de bookmaker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws