Zoon (13) Tsjetsjeense leider Kadyrov klaar voor MMA-gevecht met dissident (35) Nieuws
Nieuws

Zoon (13) Tsjetsjeense leider Kadyrov klaar voor MMA-gevecht met dissident (35)

Zoon (13) Tsjetsjeense leider Kadyrov klaar voor MMA-gevecht met dissident (35)

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov heeft gezworen zijn functie als hoofd van de Tsjetsjeense Republiek neer te leggen, als de dissidente blogger Tumso Abdurakhmanov, zijn 13-jarige zoon Adam in een MMA-gevecht zou verslaan.

De dissidente blogger Abdurakhmanov (35), is een populaire Tsjetsjeense blogger en criticus die momenteel in ballingschap leeft. In 2015 ontvluchtte de blogger zijn land en de greep van Kadyrov, nadat een bloedvete ontstond die zijn leven in direct gevaar bracht. Vorig jaar onthulde Abdurakhmanov dat hij een aanslag op zijn leven had overleefd.

De blogger sloeg een aanvaller van zich af die met een hamer de een einde aan het leven van Abdurakhmanov wilde maken. Abdurakhmanov neutraliseerde vervolgens de aanvaller en belde de politie. In een blog video die Kadyrov opnam met zijn 13-jarige zoon, vroeg de leider tussen het aardbei plukken door of deze Abdurakhmanov een lesje durfde te leren.

Koteletje

De jongeling reageerde niet bang te zijn en wel tegen Abdurakhmanov te willen vechten. Kadyrov een groot vechtsport en bovenal MMA-fan, is ook de man achter Akhmat Fight Club waar andere ander kinderen elkaar te lijf gaan in MMA-gevechten. De leider kan bekende vechters onder zijn vrienden rekenen zoals voormalig UFC kampioen Khabib Nurmagomedov, maar ook kickbokslegende Badr Hari.

Ondanks de bedreigingen waarmee hij werd geconfronteerd, reageerde Abdurakhmanov op de uitdaging van Kadyrov en verklaarde dat de Kadyrov-clan eerst "hun overgewicht moest bestrijden" voordat hij hem uitdaagde. ,,De enige competitie waarin je me kunt verslaan, is het eten van koteletten", voegde Abdurakhmanov eraan toe.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws