VS legt Tsjetsjeense leider en vechtsport baas Ramzan Kadyrov zware sancties op
Home / Nieuws / VS legt Tsjetsjeense leider en vechtsport baas Ramzan Kadyrov zware sancties op

VS legt Tsjetsjeense leider en vechtsport baas Ramzan Kadyrov zware sancties op

US legt Tsjetsjeense leider en vechtsport baas Ramzan Kadyrov zware sancties op
President Ramzan Kadyrov (R) en de beruchte vechter Alexander Emelianenko (L)

Ramzan Kadyrov de leider van Tsjetsjenië is door het Amerikaanse ministerie van Financiën, gesanctioneerd voor schendingen van de mensenrechten.

Het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën, heeft sancties opgelegd aan een aantal internationale figuren. Wegens “ernstige schending van de mensenrechten in verschillende landen op het westelijk halfrond, het Midden-Oosten en Eurazië”

Lak aan mensenrechten

Onder de gesanctioneerden is de Tsjetsjeense president en vechtsport baas Ramzan Kadyrov. Hij wordt beschuldigd van het schenden van de mensenrechten. Kadyrov werd in 2017 door de OFAC aangemerkt als “verantwoordelijk voor buitengerechtelijke moord, marteling of andere grove schendingen van internationaal erkende mensenrechten. Terwijl Kadyrov beweerde dat het onder het mom van wetshandhaving en misdaadpreventie was.

Sindsdien heeft de OFAC vastgesteld dat Kadyrov zelf of via zijn leiderschap opdracht heeft gegeven voor deze ontvoeringen, martelingen en moorden specifiek gericht waren op homoseksuelen, evenals op journalisten en politieke activisten.

Bekende vechters

Kadyrov is ook de grote man achter vechtsport organisatie Akhmat MMA/Fightclub. De Tsjetsjeense leider rekent veel bekende vechters onder zijn vrienden. Waaronder ook enkele bekende Nederlanders. Ook UFC kampioen Khabib Nurmagomedov was veel te vinden in de nabijheid van Kadyrov.

De implicaties van de sancties zijn verreikend voor Amerikanen die zaken doen met Kadyrov of een van de zes organisaties die hij onder zijn hoede heeft. Waaronder ACA en zijn vechtteam van Akhmat MMA. Met onmiddellijke ingang “worden alle eigendommen en belangen in eigendommen … die zich in de Verenigde Staten bevinden. Of in het bezit of de controle zijn van Amerikaanse personen, geblokkeerd en moeten worden gerapporteerd aan de OFAC.”

Bekijk ook

Russische MMA-kampioen Vladimir Mineev opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne

Russische MMA-kampioen opgeroepen om te vechten in oorlog tegen Oekraïne

De voormalige Russische paratrooper is de eerste bekende vechter

Afgelast! Gevecht Tyson Fury en Anthony Joshua gaat niet door

Afgelast! Gevecht Tyson Fury en Anthony Joshua gaat niet door

Tyson Fury heeft verklaard dat hij niet zal vechten

Fitness trucje loopt verkeerd af! 'Eet die gewichten' (video)

Fitness trucje loopt verkeerd af! ‘Eet die gewichten’ (video)

Fitnessoefeningen zijn goed voor atleten in diverse sporten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page