VS legt Tsjetsjeense leider en vechtsport baas Ramzan Kadyrov zware sancties op Nieuws
Nieuws

VS legt Tsjetsjeense leider en vechtsport baas Ramzan Kadyrov zware sancties op

VS legt Tsjetsjeense leider en vechtsport baas Ramzan Kadyrov zware sancties op
VS legt Tsjetsjeense leider en vechtsport baas Ramzan Kadyrov zware sancties op

Ramzan Kadyrov de leider van Tsjetsjenië is door het Amerikaanse ministerie van Financiën, gesanctioneerd voor schendingen van de mensenrechten.

Het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën, heeft sancties opgelegd aan een aantal internationale figuren. Wegens "ernstige schending van de mensenrechten in verschillende landen op het westelijk halfrond, het Midden-Oosten en Eurazië"

Lak aan mensenrechten

Onder de gesanctioneerden is de Tsjetsjeense president en vechtsport baas Ramzan Kadyrov. Hij wordt beschuldigd van het schenden van de mensenrechten. Kadyrov werd in 2017 door de OFAC aangemerkt als "verantwoordelijk voor buitengerechtelijke moord, marteling of andere grove schendingen van internationaal erkende mensenrechten. Terwijl Kadyrov beweerde dat het onder het mom van wetshandhaving en misdaadpreventie was.

Sindsdien heeft de OFAC vastgesteld dat Kadyrov zelf of via zijn leiderschap opdracht heeft gegeven voor deze ontvoeringen, martelingen en moorden specifiek gericht waren op homoseksuelen, evenals op journalisten en politieke activisten.

Bekende vechters

Kadyrov is ook de grote man achter vechtsport organisatie Akhmat MMA/Fightclub. De Tsjetsjeense leider rekent veel bekende vechters onder zijn vrienden. Waaronder ook enkele bekende Nederlanders. Ook UFC kampioen Khabib Nurmagomedov was veel te vinden in de nabijheid van Kadyrov.

De implicaties van de sancties zijn verreikend voor Amerikanen die zaken doen met Kadyrov of een van de zes organisaties die hij onder zijn hoede heeft. Waaronder ACA en zijn vechtteam van Akhmat MMA. Met onmiddellijke ingang "worden alle eigendommen en belangen in eigendommen … die zich in de Verenigde Staten bevinden. Of in het bezit of de controle zijn van Amerikaanse personen, geblokkeerd en moeten worden gerapporteerd aan de OFAC."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws