WFCA weigert voorlopig medewerking aan vorming één vechtsportbond in Nederland Nieuws
Nieuws

WFCA weigert voorlopig medewerking aan vorming één vechtsportbond in Nederland

WFCA weigert voorlopig medewerking aan vorming één vechtsportbond in Nederland

De discussie om één vechtsportbond in Nederland te vormen in plaats van allerlei losse bonden, krijgt een stevige wending met de WFCA die tegengas geeft.

Er is al jaren sprake van het feit dat er één gezamenlijke bond gevormd moet worden, met de komst van de Vechtsportautoriteit kwam dit in een stroomversnelling terecht. Echter zitten niet alle bonden te wachten op een overkoepelende bond.

Vandaag kwam de WFCA een van de grotere vechtsportbonden met een openlijke reactie, iets waar andere bonden zich niet aan blijken te durven wagen. Onze redactie stelde een samenvatting samen.

WFCA werkt niet mee aan plan voor één vechtsportbond

"Wij zien op dit moment af van verdere medewerking aan het voorstel waarmee naar voren gekomen is. De waarde die het voorgestelde plan kan bieden voor de vechtsportsector is in onze ogen onvoldoende verwoord. Wij zijn voornemens om de intake, betrokkenheid en opinie vanuit de vechtsportsector te vergroten alvorens er verregaande stappen worden gezet", schrijft de WFCA.

"We kunnen ons daarom niet vinden in het voorgestelde plan. We willen de stemmen vanuit de sector serieus nemen en hebben daarom besloten om deelname aan dit traject niet verder te vervolgen."

Toch nog de deur op een kier

Helemaal met de hakken in het zand doet de WFCA niet en laat de deur op een kier. "Echter zullen wij er alsnog positief tegenover staan als er doelgerichte aanpassingen komen waardoor meer zekerheid, transparantie en duidelijkheid geboden wordt voor onze gemeenschap, dan zijn we uiteraard bereid om het gesprek aan te gaan", aldus de WFCA.

Voor de geïnteresseerden is het gehele statement van de WFCA te lezen op haar site. Wat de gevolgen zijn van de weigering van de WFCA om niet mee te werken en het vormen de bond is niet bekend.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws