Welke opties zijn er voor Badr Hari na verlies tegen Jurjendal: 'Stoppen of niet en nieuwe kansen' Nieuws
Nieuws

Welke opties zijn er voor Badr Hari na verlies tegen Jurjendal: 'Stoppen of niet en nieuwe kansen'

Welke opties zijn er voor Badr Hari na verlies tegen Jurjendal: 'Stoppen of niet en nieuwe kansen'

Badr Hari verloor gisteren tegen Uku Jurjendal tijdens Glory 89 in Bulgarije, fans speculeren of dit het einde van zijn kickbokscarièrre zal zijn of komt hij toch nog terug?

Het was een flinke deceptie gisteren toen Badr tegen zijn zoveelste verlies opliep sinds hij tekenende bij Glory, die zelfs een gratis live stream aanbood aan kijkers in Marokko om de legende te zien schitteren. Hoe je het ook bekijkt Badr is een echte legende met een lange historie en een groot record. Zijn recente verliezen doen daar niets aan af, maar net als in elke andere sport geldt, je bent zo goed als je laatste wedstrijd.

Fans zijn verdeeld, waar de een Badr graag nog een keer ziet schitteren zijn andere van mening dat hij beter kan stoppen. Een emotionele Melvin Manhoef die gisteren deel uitmaakte van het studioteam bij Videoland is de mening toegedaan dat Badr niet moet stoppen. "Hij moet nog een keer vechten en winnen, al doet hij het maar voor zijn dochters", zegt Manhoef.

Badr Hari blijft een ware legende

Maar juist dat winnen dat is het struikelblok gebleken de afgelopen jaren. De mainstream pers die leven van sensatie en waar Badr een broertje aan dood heeft zullen niet verder kijken dan deze verliesreeks bij Glory. Toch zijn er opties genoeg voor de Marokkaanse atleet, tijdens House of Glory liet Badr zien over excellente coaching skills te beschikken. "Dat zou Badr moeten doen, meer met talenten werken", schrijft een fan.

Voor Glory is Badr in ieder geval van onschatbare waarde geweest de afgelopen jaren ondanks diens verliezen. Als grote publiekstrekker kreeg Badr de zalen constant vol. Het zal dan ook een hele klus worden om dit voort te zetten mocht Badr besluiten definitief te stoppen. De organisatie werkt hard aan nieuw talent zoals Mohammed Touchassie die als een jongere versie van Badr wordt gezien.

Natuurlijk is er nog Rico Verhoeven de lange tijd wereldkampioen, maar ook deze is in zijn nadagen van het kickboksen. Echter trekt deze een hele andere fanbase aan dan Badr. Maar zolang Badr zelf niet met een statement naar buiten komt zal het nog even gissen zijn hoe het zal verlopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws