'Dit moet Glory niet doen': Last minute vervanger compleet gesloopt tijdens event in Bulgarije Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Dit moet Glory niet doen': Last minute vervanger compleet gesloopt tijdens event in Bulgarije

'Dit moet Glory niet doen': Last minute vervanger compleet gesloopt tijdens event in Bulgarije

Levi Rigters had het gisteravond erg makkelijk in zijn gevecht tegen zijn vervangende tegenstander Ion Taburceanu nadat Martin Terpstra af moest zeggen vanwege een rugblessure.

Het gevecht van Rigters bleek een niet te winnen strijd voor Taburceanu die onvoorbereid vijf uur van tevoren was ingevlogen maar geen verweer had tegen de Nederlander. Echter wilde de Glory organisatie Rigters toch laten vechten om een plek in de zwaargewicht Grand Prix.

In ronde een was het al snel einde oefening voor Taburceanu die de lowkicks niet overleefde van Rigters. Studio commentatoren Remy Bonjasky en Melvin Manhoef waren ook niet te spreken over de matchup en vonden het een ongelijke strijd. Ook de fans waren niet echt te spreken over het gevecht.

Had Levi Rigters later laten vechten

"Dit moet Glory niet doen, die arme jongen werd compleet gesloopt en had daar niets te zoeken", schrijft een fan. Later maakte Glory bekend dat het zwaargewicht Grand Prix toernooi verplaatst wordt naar begin 2024, dit om onder andere nu geblesseerde vechters als een Antoni Plazibat mee te kunnen laten doen. Ook hoopt de organisatie de nu nog wereldkampioen Rico Verhoeven te kunnen laten deelnemen.

Rigters zelf zei na de wedstrijd blij te zijn dat er toch een vervanger was gevonden maar het gevecht in ronde een te willen beslechten. Wat opvallend is dat Glory de aankondiging over de verplaatsing al eerder had opgenomen. Critici vragen zich af waarom Rigters dan niet op Collison 6 op 4november of Glory 90 op 16 december had kunnen vechten voor een plek in de zwaargewicht Grand Prix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws