Waarom 'The Rock' nooit in de UFC heeft gevochten!
Home / Nieuws / Waarom ‘The Rock’ nooit in de UFC heeft gevochten!

Waarom ‘The Rock’ nooit in de UFC heeft gevochten!

Dwayne Johnson, beter bekend als ‘The Rock’ werd van college football-speler tot WWE-superster en meer. Maar waarom heeft hij de UFC en MMA-vechten nooit geprobeerd?

Als je The Rock ziet, weet je dat je naar een topsporter kijkt. Hij speelde American Football voor de Miami Hurricanes. Werd beroemd als een professionele worstelaar die allerlei stunts en bewegingen en sprongen en gevaarlijke dingen deed.

Terwijl mensen zich afvragen wat als The Rock in de UFC zou hebben gevechten? Johnson vertelde UFC Live op ABC precies wat de situatie was. ,,Ze zouden denk ik mijn gezicht hebben ingeslagen en ik hou van mijn kaak waar hij is”, zegt The Rock die dus liever niet toegetakeld werd.

Vechtmachine

Toch is Dwayne Johnson een reus van een vent. Met een lengte van 1,80 m en een gewicht van 130 kilo zou The Rock een formidabele zwaargewicht vechter zijn. De huidige UFC zwaargewicht kampioen bijvoorbeeld Francis Ngannou. Deze is 1.93 m en weegt 125 kilo schoon aan de haak. De Franse Kameroener is een vechtmachine en behield zaterdagavond zijn titel in een gevecht tegen Cyril Gane.

,,Het was leuk voor journalisten om scenario’s te bedenken als ik aan UFC had deelgenomen in plaats van een carrière in WWE”, aldus Johnson. ,,Er was een moment in 1997 dat ik serieus overwoog om naar Japan te gaan om te trainen als MMA-vechter en te vechten bij PRIDE. Als dat zo was geweest had The Rock wel eens tegenover Nederlander en UFC-legende Alistair Overeem kunnen komen te staan.

Bekijk ook

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Beruchte T-34 slaat 2 dikzakken ‘KO’ in MMA-gevecht (video)

Daniyal Elbaev is gebouwd als een Russische Tank en daar heeft hij zijn bijnaam"T-34" aan te danken.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page