'Waardeloze straathond!' UFC-vechtbaas Dana White aangepakt door legende Mark Hunt Nieuws
Nieuws

'Waardeloze straathond!' UFC-vechtbaas Dana White aangepakt door legende Mark Hunt

'Waardeloze straathond!' UFC-vechtbaas Dana White aangepakt door legende Mark Hunt

Mark Hunt heeft harde woorden voor vechtbaas Dana White nadat bekend werd dat de UFC binnenkort niet langer zal samenwerken met de USADA om dopingtest te laten uitvoeren.

Op 1 januari 2024 zal USADA officieel niet langer het antidoping programma van de UFC beheren. In de toekomst zal de drugstest van de UFC worden uitgevoerd door Drug Free Sport International. Voormalig zwaargewicht van de UFC, Mark Hunt, liet op Instagram weten dat hij het niet vertrouwt dat de CEO van de UFC de situatie professioneel zal afhandelen.

"Ik geef je een jaar [Dana White en de UFC] voordat jullie niet meer bestaan," schreef Hunt. "Jullie kunnen vechters en hun families niet blijven benadelen. Het vertrek van jullie criminelen is al begonnen." Hunt noemde White vervolgens "tuig" en een "waardeloze straathond" en merkte op dat de timing van de scheiding tussen de UFC en USADA wel erg toevallig lijkt te samenvallen met het mislukken van Hunt's rechtszaak en de aanstaande terugkeer van UFC-superster Conor McGregor.

Mark Hunt haalt uit naar UFC baas Dana White

McGregors status wat betreft drugstesten is een voortdurende bron van controverse, aangezien hij zich voorbereidt op zijn eerste gevecht sinds hij zijn been brak tegen Dustin Poirier in juli 2021. De relatie tussen Hunt en de CEO van de UFC is al sinds 2017 volatiel, toen Hunt, White en zijn tegenstander bij UFC 200, Brock Lesnar, en de organisatie aanklaagde en beweerde dat ze zich schuldig maakten aan racketeering, fraude en contractbreuk, onder andere aanklachten.

Hunt beweerde dat de UFC wist dat Lesnar prestatiebevorderende middelen had gebruikt vóór hun gevecht bij UFC 200 in juli 2016. Lesnar versloeg Hunt via unaniem besluit, maar het resultaat werd later omgezet in een no-contest toen Lesnar een drugstest niet doorstond. Rechter Jennifer A. Dorsey van het federale hof van Nevada wees onlangs de zaak af omdat Hunt geen definitief bewijs kon leveren dat de betrokken partijen met elkaar hadden samengespannen en dat Hunt opzettelijk was misleid.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws