MMA-vechter 4 jaar na gruwelijk ongeluk weer in actie MMA Nieuws
MMA Nieuws

MMA-vechter 4 jaar na gruwelijk ongeluk weer in actie

MMA-vechter 4 jaar na gruwelijk ongeluk weer in actie
MMA-vechter 4 jaar na gruwelijk ongeluk weer in actie

Chris Cocores liet in 2017 bijna het leven. Een gruwelijk ongeluk werd de vechter bijna fataal. Hij vocht terug en maakte een zware revalidatie door. In januari knokt hij weer na een heftige tijd.

Voor Chris Cocores was het bijna einde oefening. Hij raakte bij een zwaar auto-ongeluk betrokken. Hij weigerde zich neer te leggen bij het feit dat hij nooit meer zou vechten. Op 30 januari stapt hij na drie jaar herstel weer in de kooi voor Sparta Sports and Entertainment.

Ik verloor mijn liefde

,,In 2017 was ik in een auto-ongeluk net voor mijn derde titelverdediging. Ik was één gevecht verwijderd van prof worden. Ik en mijn vriendin Cecilia waren op weg naar huis van de kerstvakantie in mijn geboorteplaats South Lake Tahoe, CA en we reden tegen een andere auto aan met een snelheid van 120 km per uur. Ik reed niet, mij liefde stierf bij de botsing samen met mijn hond", schrijft Cocores op Facebook.

Cocores werd door de hulpdiensten met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. ,,Ik werd met zorg overgevlogen naar het Loma Linda Ziekenhuis in San Bernardino met een gebroken ruggengraat, inwendige bloedingen en wat ze "gordelsyndroom" noemen, wat in eerste instantie leidde tot een levensreddende noodoperatie."

Opnieuw beginnen

,,Ik had ook een gebroken arm, been en verschillende andere kleine verwondingen. MMA heeft mijn leven gered. Als het niet was om in topconditie te zijn. Ik zou het niet hebben overleefd. Ik moest weer leren lopen - en mijn hele lichaam weer gebruiken. Ik bracht 30 dagen door in het ziekenhuis om mijn motorische vaardigheden opnieuw te leren."

De vechter ging een lag hertel tegemoet. Maar met een doel, opnieuw vechten. ,,Na 2 lange jaren werken met de professionals in Tahoe kreeg ik toestemming om tegen alle verwachtingen in te vechten. Ik zou terugkeren voor een langverwachte strijd bij WFC, maar het werd geannuleerd, reden onbekend", zegt Cocores.

Op 30 januari zal Cocores bij de Amerikaanse Sparta organisatie van Jeff Cisneros zijn rentree maken. Cisneros deelt het verhaal van Cocores om iedereen gewag te maken, dat door welk diep dal je ook gaat er altijd hoop op beter is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws