Verbod op ondergrondse Hoodfight gevechten in Rijswijk! 'Hoog geweld risico' Nieuws
Nieuws

Verbod op ondergrondse Hoodfight gevechten in Rijswijk! 'Hoog geweld risico'

Verbod op ondergrondse Hoodfight gevechten in Rijswijk! 'Hoog geweld risico'

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) heeft een stokje gestoken voor een aantal geplande ondergronds vechtevents dit weekend en op 4 juni in Rijswijk, ook wel bekend als Hoodfights.

Dit weekend zou er in Rijswijk een Hoodfight event gepland staan, echter zal deze geen doorgang hebben net als een groots opgezet event op 4 juni waar twee Drill rappers tegenover elkaar zouden staan. De VA heeft de burgemeester van Rijswijk in kennis gesteld dat deze events gepland stonden welke risico's met zich mee zouden brengen. Waardoor de gemeente actie ondernam via een handhavingsbesluit en de events niet door mogen gaan.

De organisatie achter Hoodfights Amsterdam die de events hadden gepland, vertelde onze redactie dat er een brief naar de burgemeester was verzonden. Daarin wordt gesuggereerd dat er geweld zou kunnen ontstaan omtrent vooral het gevecht van 4 juni tussen de twee Dril Rappers. In de brief (ingezien door onze redactie. red), is te lezen dat de VA het risico op geweld hoog inschat.

Ondergrondse gevechten zijn negatieve publiciteit voor de vechtsport

"Wij vinden de brief nogal zwaar aangezet, er wordt gesproken over ernstig risico op verstoring van de openbare orde", zegt de organisatie. "Ook heeft de VA het over conflicten tussen groepen en dat dit geleid heeft tot moorden. Wat heeft dat met ons te maken? Dit is nog nooit gebeurt op een Hoodfights event", aldus de organisatie (lees verder onder de video).

In de brief van de VA is verder te lezen dat deze de burgemeester adviseert stappen te ondernemen. De desbetreffende Gym waar de gevechten worden georganiseerd kreeg een schrijven van de Gemeente. Deze geven aan het als een evenement te beschouwen waar geen vergunning voor is en wordt afgegeven. en het geen doorgang mag hebben.

Dit is gewoon zwartmakerij

Wij vroegen de VA om een reactie: "De VA heeft al vaker kenbaar gemaakt was het standpunt is ten aanzien van dergelijke activiteiten", is het antwoord van de VA. "Het betreft hier vechtpartijen die kunnen leiden tot verstoring van de openbare orde en negatieve publiciteit voor de vechtsport. Wij adviseren in zo’n geval de gemeente om actie te ondernemen. Dit is in het belang van de Nederlandse vechtsport."

Overigens stelt de Hoodfights organisatie dat zij begrijpt dat de VA gewoon haar werk doet; "Daar zijn zij immers voor. Echter om een zo zwaar aangezette brief over moord en geweld voor te wenden gaat wel heel erg ver. Dit is gewoon zwartmakerij", aldus de organisatie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws