Nieuws

🎥 Vechtreus tegen onderdeurtje! 'Dat waren pas tijden'

De Nederlandse vechtlegende en Glory-kampioen Sem Schilt nam het op tegen Akira Shoji tijdens PRIDE 16 - Beasts From The East in september 2001. Dit gevecht riep de vraag op of het een ongelijke strijd was of simpelweg een gevecht dat moest plaatsvinden. De UFC deelde een video van het gevecht op social media en stelde deze vraag aan de fans.

Sem Schilt maakte zijn debuut in PRIDE na een periode van 1-1 in de UFC. Met een indrukwekkende lengte van 2,11 meter en een achtergrond in karate had Schilt een professioneel record van 19-10-1. Inclusief 10 overwinningen door KO/TKO. Hij stond klaar om het op te nemen tegen de Japanse publiekslieveling Akira Shoji, die een professioneel record van 8-5-5 had en aan zijn 13e PRIDE-gevecht begon.

De dynamiek van het gevecht

Akira Shoji slaagde erin om Schilt naar de grond te brengen, maar Schilt wist de situatie om te keren. Op de grond en staand deelde Schilt zware stoten uit aan Shoji. Uiteindelijk beëindigde Schilt het gevecht met een combinatie van een knie, een stoot en een trap, wat resulteerde in een KO-overwinning voor de Nederlandse vechter.

De Impact van het gevecht

Dit gevecht benadrukte de kracht en techniek van Sem Schilt, die zijn plaats als een dominante kracht in de vechtsportwereld verstevigde. Akira Shoji's inzet en moed werden echter ook geprezen, ondanks zijn nederlaag tegen de veel grotere en sterkere tegenstander. Dit gevecht blijft een iconisch moment in de geschiedenis van PRIDE, dat de diversiteit en intensiteit van de mixed martial arts benadrukt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws