Nieuws

EK 2024: Glory-ster geeft Koeman advies over Xavi Simons

Tyjani Beztati, goede vriend van voetballer Xavi Simons en Glory Kickbokser, kan Simons tijdens het EK helaas niet fysiek steunen vanwege zijn eigen trainingen en aanstaande gevecht. Toch is Beztati een trouwe supporter en volgt hij alle wedstrijden van Oranje.

Beztati mist wedstrijden door zijn eigen trainingskamp maat kijkt wel me eop afstand zoals vanavond als Nederland tegen Engeland aantreedt: "Natuurlijk had ik graag elke wedstrijd live willen meemaken", aldus Beztati.

"Maar mijn prioriteit ligt nu bij mijn trainingen en aankomende gevecht." Ondanks zijn afwezigheid bij sommige wedstrijden, is Beztati's steun er altijd. "Mijn steun voor hem is er sowieso, dat weet Xavi."

Beztati was bij WK 2022

Beztati bewijst zijn trouwe fan-zijn. "Zo was ik er in 2022 zelfs bij op het WK in Qatar." De band tussen Beztati en Simons gaat verder dan vriendschap. Ze delen een passie voor sport en trainen soms samen.

"We gaan elk jaar met een aantal vrienden op trainingskamp, voetballen we met elkaar en chillen we wat."

Advies voor bondscoach Koeman: Laat Simons op vaste plek spelen

Beztati heeft ook een advies voor bondscoach Ronald Koeman: "Laat Xavi op zijn vaste plek spelen. Dan komt het vanzelf goed." De kickbokser is ervan overtuigd dat Simons op die manier kan excelleren voor Oranje.

Beztati's focus op Glory 93

Op 20 juli staat Beztati zelf in de ring tijdens Glory 93, waar hij het opneemt tegen nog een vooramlige kampioen, Endy Semeleer. "Dat is nu mijn prioriteit. Ik moet me goed voorbereiden op een belangrijke wedstrijd."

Daarna wil Beztati een titelkans tegen Chico Kwasi, hij kreeg al meteen een kans op het goud maar slaat eze over en wil liever eerst rijoen in de nieuwe gewichtsklasse waar hij nu in debuteert.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws