UFC held Francis Ngannou krijgt droombaan! 'Trots' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC held Francis Ngannou krijgt droombaan! 'Trots'

UFC held Francis Ngannou krijgt droombaan! 'Trots'

De Professional Fighters League (PFL) heeft officieel PFL Africa gelanceerd. Dit sluit zich aan bij hun bestaande regionale competities PFL Europe en PFL MENA. UFC held Francis Ngannou is aangesteld als voorzitter en krijgt hiermee zijn droombaan.

PFL Africa zal bestaan uit een regulier seizoen gevolgd door play-offs en zal in 2025 van start gaan. Alle evenementen worden gehost in Afrika en topvechters van het continent zullen strijden om de titel.

Francis Ngannou als voorzitter

Voormalig UFC zwaargewichtkampioen Francis Ngannou zal fungeren als voorzitter van PFL Africa. Ngannou tekende in mei 2023 een deal met PFL die hem aandelen en een leidende rol binnen de competitie geeft.

"Ik ben verheugd en vereerd om voorzitter te worden van PFL Africa, een competitie die de basis zal vormen voor Afrikaanse MMA", aldus Ngannou in een verklaring.

"Zoals we hebben gezien, is er een enorm talent in Afrika dat alleen maar vraagt om een wereldwijd podium. Ik ben er enorm trots op om iets terug te kunnen doen voor mijn thuisland en geweldige content te leveren aan een regio met zo'n gepassioneerde en diverse fanbase."

Ngannou heeft zijn debuut in de PFL kooi nog niet gemaakt. Sinds zijn vertrek bij de UFC in 2023 is Ngannou twee keer in het boksen gestapt, waarbij hij op punten verloor van Tyson Fury en in maart een knock-out nederlaag tegen Anthony Joshua leed.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws