Vechtbeest Sage Northcutt's waanzinnige voorbereiding op komend gevecht Nieuws
Nieuws

Vechtbeest Sage Northcutt's waanzinnige voorbereiding op komend gevecht

Vechtbeest Sage Northcutt's waanzinnige voorbereiding op komend gevecht

Sage Northcutt, een levenslange vechtsporter, staat zondag 28 januari voor een zware taak bij ONE Championship waar hij tegen Shinya Aoki zal vechtenen. De Amerikaan staat op hetzelfde event als Nieky Holzken ingedeeld.

De Amerikaanse posterboy begrijpt het belang van een goede en gezonde voeding om in topconditie te blijven voor elke wedstrijd. Northcutt een alleskunner op het gebied van fitness. Wanneer hij niet traint bij Team Alpha Male in Sacramento, is hij bezig met gewichtheffen, wandelen en alles wat zijn fitnessgrenzen tot het uiterste drijft.

De basis van succes een uitzonderlijk dieet

Het hart van al deze activiteiten – en vaak over het hoofd gezien – ligt in wat een atleet op tafel zet. Op een elite niveau van elke sport kan elke gram koolhydraten, vet en eiwit soms het verschil maken in kracht en uithoudingsvermogen. In aanloop naar zijn terugkeer bij ONE Championship tegen Shinya Aoki bij ONE 165 in Japan, gaf Sage Northcutt inzicht in zijn waanzinnige dieet van 4.500 calorieën per dag.

Hij vertelde ESPN: "Het hangt ervan af. Een beetje verder weg van de wedstrijd, misschien 4500 tot 5000 calorieën. Maar als het dichterbij komt, uiteraard een beetje minder. Maar ik train zo intensief dat het gewoon mijn lichaam en mijn training voedt. Dus, 4500 calorieën per dag zoals in het tussenseizoen."

De rol van koolhydraten en eiwitten

Hoewel meningen over koolhydraten verschillen, vooral bij mensen op een ketogeen dieet of een afvalprogramma, denkt de ONE Championship lichtgewicht MMA-ster daar anders over. Voor hem zijn koolhydraten een essentieel element van elke maaltijd. Hij gaf zelfs toe dat een groot deel van zijn dagelijkse inname van 4.500 calorieën uit deze bron komt. Northcutt voegde toe: "Alles is vrij schoon, over het algemeen. Maar ik eet veel koolhydraten.

Ik eet een paar duizend calorieën alleen al uit koolhydraten. Alles, van rijst en aardappelen. Dan eet ik veel gezonde vetten zoals avocado's, olijfolie, verschillende noten, amandelen, boter en pindakaas, en dan natuurlijk krijg ik mijn eiwitten binnen. Ik eet veel eiwitten bij elke maaltijd, zoals vier of vijf keer per dag."

Voorbereiding op de grootste uitdaging

Met dieet en fitnessniveaus die geen zorgen baren voor Sage Northcutt, rest hem alleen nog om meer dan 100 procent klaar te zijn voor wat hij ziet als de zwaarste opdracht van zijn MMA-carrière op 1 maart in de Ariake Arena in Tokio, Japan. De meervoudig karatewereldkampioen herstelde van zijn schokkende debuut nederlaag tegen Cosmo Alexandre met een even goede afwerking van Ahmed Mujtaba bij ONE Fight Night 10 in mei vorig jaar.

Voor zijn derde test onder de ONE-banner neemt Sage Northcutt het op tegen voormalig ONE lichtgewicht MMA-wereldkampioen Shinya Aoki in de Japanse hoofdstad. ‘Tobikan Judan’ zal zijn ervaring gebruiken om Sage Northcutt in de problemen te brengen zodra deze drie ronden durende oorlog begint. De Amerikaan beschikt echter over kracht in zijn handen en fatsoenlijke submission-technieken om af te weren wat op hem afkomt bij ONE 165.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws