UFC-ster Jose Aldo geeft gevluchte president Bolsonaro onderdak Nieuws
Nieuws

UFC-ster Jose Aldo geeft gevluchte president Bolsonaro onderdak

UFC-ster Jose Aldo geeft gevluchte president Bolsonaro onderdak

Jair Bolsonaro de inmiddels gevluchte Braziliaanse president heeft onderdak gekregen in de residentie van UFC-ster Jose Aldo in Orlando, Florida.

Voormalig President Jair Bolsonaro verliet Brazilië nog vóór de traditionele ceremonie van de machtsoverdracht. MMA-legende Aldo verleent deze onderdak in de Verenigde Staten. Bolsonaro vertrok vrijdagmiddag uit Brazilië. De vraag is of hij zo probeert te ontsnappen aan mogelijke rechtszaken en talloze onderzoeken die tegen hem lopen.

De verwachting was dat de voormalige president de macht zou overhandigen aan de verkozen president Luiz Inacio Lula de Silva (77). Deze werd verkozen als nieuwe leider na een heftige verkiezing-strijd. Echter Bolsonaro weigert mee te werken.

Grote steun

Maar Bolsonaro verliet het land met een luchtmachtvliegtuig op weg naar de Verenigde Staten, vergezeld van zijn vrouw Michelle. Ook zijn zonen Carlos en Flavio worden de komende dagen op Amerikaans grondgebied verwacht.

De Braziliaanse MMA-legende Jose Aldo heeft Jair Bolsonaro sinds 2018, het jaar waarin de voormalige plaatsvervanger de verkiezing voor de belangrijkste functie van het land won, bij verschillende gelegenheden steun betuigd. Net als Aldo toonden andere grote namen in MMA in Brazilië hun steun aan de toekomstige voormalige president.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws