UFC-ster Conor McGregor breidt zakenimperium verder uit met slimme aankoop Nieuws
Nieuws

UFC-ster Conor McGregor breidt zakenimperium verder uit met slimme aankoop

UFC-ster Conor McGregor breidt zakenimperium verder uit met slimme aankoop

Conor McGregor de grote UFC ster, heeft overeenstemming bereikt om de Porterhouse Brewery in Dublin te kopen. Dit is de plek waar zijn bedrijf Forged Irish Stout brouwt. De deal zal worden voltooid zodra alle juridische vereisten zijn voltooid.

De Porterhouse Brewery heeft momenteel een vergunning voor een bezoekerscentrum, waardoor het voor McGregor mogelijk wordt om een merkhuis te openen op de locatie in Dublin. Het biermerk Porterhouse zal blijven worden gebrouwen onder contract. Forged Irish Stout werd voor het eerst gebrouwen in het laatste kwartaal van 2020 en is sindsdien uitsluitend verkrijgbaar in The Black Forge pub van McGregor in Crumlin, Co Dublin. Afgelopen maanden is ook een online winkel voor het Forged-merk verschenen.

De Porterhouse Brewing Company is in 1989 opgericht door de neven Liam LaHart en de overleden Oliver Hughes, toen ze de eerste van hun pubs kochten aan de Bray-kust. In 1996 openden ze de eerste brewpub van Dublin en Peter Mosley werd als hoofd-brouwer aangesteld. Vier jaar later verhuisde Porterhouse naar een nieuwe brouwerij met zestig vaten in Blanchardstown, Co Dublin.

Conor McGregor koopt de bekende de Porterhouse Brewery in Dublin

McGregor heeft al eerder geprobeerd om de alcoholsector te verstoren. In september 2018 lanceerde McGregor Eire Born Spirits en Proper No. Twelve Irish Whiskey. Volgens de aankondiging verkocht Proper No. Twelve in de eerste zes maanden 200.000 dozen. De aankoop van Porterhouse door de Ier wordt gezien als een slimme zet.

In 2021 verkocht McGregor een meerderheidsbelang in Proper No. Twelve Irish whiskey aan Proximo Spirits in een deal die waarschijnlijk 600 miljoen dollar waard is. Proximo, dat ook Jose Cuervo tequila en Bushmills whiskey bezit, had al een 49% belang in Proper No. Twelve Irish Whiskey.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws