UFC-legende Royce Gracie bekeert zich tot Islam: 'Steunde Israel' Nieuws
Nieuws

UFC-legende Royce Gracie bekeert zich tot Islam: 'Steunde Israel'

UFC-legende Royce Gracie bekeert zich tot Islam: 'Steunde Israel'

Het lijkt erop dat UFC-legende Royce Gracie zich heeft bekeerd tot de Islam. Gracie had een ontmoeting met Eddie Redzovic (bjj zwarte band en oprichter van Team Redzovic in Chicago) en de Islamitische leider Shaykh Uthman Ibn Farooq. Tijdens deze ontmoeting accepteerde hij de Islam als zijn religie.

De ontmoeting die alles veranderde

Deze bekering kwam als een verrassing, vooral omdat Royce Gracie slechts 10 dagen voor de bekendmaking zijn steun voor Israël in hun conflict met Palestina had uitgesproken. Dit zorgde voor veel ophef in de moslimgemeenschap. BJJ zwarte band Idriz Redzovic, een neef van Eddie Redzovic, regelde de ontmoeting met de Imam.

Idriz Redzovic verklaarde: "Voordat iedereen hier komt en begint te haten vanwege Royce Gracie's Instagram-post over zijn standpunt over Israël vorige week, kwam hij langs om het andere verhaal te horen, het Palestijnse verhaal. Uiteindelijk nam hij zijn shahada. Allah is de beste planner."

"Wees geduldig en wacht tot de show die binnenkort op de deenshow wordt uitgezonden, voordat je iets verkeerds zegt. Wij zijn moslim en zouden ons niet moeten gedragen als anderen die dat niet zijn."

Shahada verklaring van geloof

Een persoon wordt moslim door hun geloof in de eenheid van God (Allah) en het profeetschap van Mohammed te verklaren. Deze verklaring staat bekend als de Shahada, een uitspraak die vertaalt naar "Ik getuig dat er geen godheid is dan Allah, en ik getuig dat Mohammed de boodschapper van Allah is."

Deze verklaring wordt oprecht gedaan, met een vast geloof en begrip van de betekenis ervan. Bovendien leren nieuwe moslims vaak de basis van Islamitische overtuigingen, praktijken en ethiek als onderdeel van hun bekering.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws