UFC-icoon Jorge Masvidal stopt pensioen en gaat weer vechten: 'Nieuwe uitdaging' Nieuws
Nieuws

UFC-icoon Jorge Masvidal stopt pensioen en gaat weer vechten: 'Nieuwe uitdaging'

UFC-icoon Jorge Masvidal stopt pensioen en gaat weer vechten: 'Nieuwe uitdaging'

Jorge Masvidal zal in 2024 terugkeren naar de actieve competitie, maar dit keer niet in de MMA kooi van de UFC.

De voormalige UFC-weltergewicht ster vertelde donderdag aan ESPN dat hij van plan is om "begin volgend jaar" deel te nemen aan een bokswedstrijd, hoewel zijn tegenstander nog niet is bepaald. "Ik kan je vertellen dat iemand gaat sterven," zei Masvidal.

De 38-jarige atleet nam afscheid van de MMA in april na een nederlaag tegen Gilbert Burns tijdens UFC 287, die plaatsvond in zijn geboortestad Miami. De afgelopen maanden heeft hij zich gericht op het promoten van bokswedstrijden en MMA-gevechten zonder handschoenen. Masvidal sloot echter nooit volledig de deur voor een terugkeer naar de vechtsport.

Voormalig UFC-weltergewicht kampioen zinspeelt op een boksgevecht in 2024

"Ik hou zo ontzettend veel van deze sport," zei Masvidal. "Sinds mijn 11e, 12e jaar was dit alles wat ik deed." Masvidal staat nog steeds onder contract bij de UFC, en het is onduidelijk of er afspraken zijn gemaakt om hem toe te staan te boksen (lees verder onder video).

In 2023 kondigde Masvidal aan dat hij met pensioen ging omdat hij merkte dat zijn vaardigheden de afgelopen jaren waren afgenomen. Hij zei gisteren dat zijn "reactietijd" niet meer is wat het was, maar voegde eraan toe: "Ik ben nog steeds snel, explosief en heb een goed uithoudingsvermogen."

Masvidal was een van de meest populaire vechters in de UFC en daagde tweemaal uit voor de weltergewichttitel. Hij was de originele BMF-kampioen, nadat hij in 2019 Nate Diaz versloeg voor die mythische titel. Masvidal heeft ook de snelste knock-out overwinning in de geschiedenis van de UFC op zijn naam staan. Hij ging met pensioen na vier opeenvolgende nederlagen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws