UFC-held redt levens! Michel Pereira onderbreekt vakantie voor reddingsactie Nieuws
Nieuws

UFC-held redt levens! Michel Pereira onderbreekt vakantie voor reddingsactie

UFC-held redt levens! Michel Pereira onderbreekt vakantie voor reddingsactie

Direct na zijn indrukwekkende overwinning in de eerste ronde op Ihor Potieria tijdens UFC 301 in Rio de Janeiro op 4 mei, vloog UFC-vechter Michel Pereira terug naar zijn thuisstaat Pará.

Maar zijn vakantie werd bruut onderbroken toen hij hoorde over de historische overstromingen in Rio Grande do Sul.

Zonder aarzelen reisde Pereira af naar Canoas, ruim 3.400 kilometer verwijderd van zijn woonplaats Macaba. Via dagelijkse posts op zijn Instagram-pagina deelt hij video's van zijn reddingsacties en roept hij op tot donaties.

Vechter onderbreekt vakantie om dieren en slachtoffers te redden

De overstromingen hebben meer dan 2.1 miljoen mensen getroffen en honderdduizenden huizen verwoest. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 149 maar wordt naar verwachting nog verder stijgen door de verwoesting in sommige steden.

Reis naar rampgebied en oproep tot donaties

"Ik ben uitgeput, maar ik kan niet opgeven om te helpen," schreef Pereira op Instagram. "Ik heb zoiets nog nooit in mijn leven meegemaakt, dus heb ik ervoor gekozen om me aan de frontlinie te melden. We staan achter je Rio Grande do Sul."

In een ander bericht schreef Pereira dat "de beelden die ik zie angstaanjagend zijn. Zelfs in films heb ik zoiets nog nooit gezien," voegde hij toe, "maar één ding weet ik zeker: ook deze strijd gaan we winnen."

Pereira is een online crowdfunding campagne gestart die inmiddels iets meer dan $2.200 aan donaties heeft opgeleverd.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws