Tyson Fury slaat dringend advies in de wind: 'Kom voor de troon' Nieuws
Nieuws

Tyson Fury slaat dringend advies in de wind: 'Kom voor de troon'

Tyson Fury slaat dringend advies in de wind: 'Kom voor de troon'

Voormalig wereldkampioen boksen Johnny Nelson denkt dat Tyson Fury er voor kiest om met pensioen te gaan in plaats van opnieuw tegen Oleksandr Usyk te vechten. Fury zelf denkt daar anders over en plaatste een video met een boodscahp voor Oleksandr Usyk.

Fury verloor vorige maand op punten van Usyk in hun gevecht om de onbetwiste titel in het zwaargewicht boksen. De Britse bokser leed zijn eerste nederlaag in zijn professionele carrière nadat hij de eerste helft van het gevecht domineerde, maar Usyk wist het tij te keren.

"De koning zal zijn troon terugvorderen. Usyk, ik kom je halen. Het pad naar verlossing is helemaal van mij. Ik weet wat ik moet doen, ik zag mijn tekortkomingen en geloof maar dat ik onvermijdelijk ben", aldus Fury.

Na de nederlaag is Fury opvallend stil geweest en afgelopen weekend werd hij gefilmd toen hij door security uit een bar werd begeleid. De beelden lieten ook zien dat de voormalig wereldkampioen struikelde toen hij buiten was. F

ans vrezen nu dat Fury moeite heeft om zijn verlies te accepteren en dat hij wellicht niet doorgaat met de contractueel vastgelegde rematch op 21 december.

Nelson: "Fury zal waarschijnlijk niet meer tegen Usyk vechten"

Nelson vertelde aan Seconds Out: "Ik denk dat het besef van wat er met hem is gebeurd langzaam maar zeker zal doordringen. Ik geloof niet dat Tyson Fury opnieuw tegen Oleksandr Usyk zal vechten. Ofwel stopt hij ermee, ofwel gaat Usyk met pensioen of naar een lager gewichtklasse."

"Ik denk niet dat hij het nog eens tegen Usyk opneemt. De manier waarop hij verloor zal hem parten spelen en hij zal er moeite mee hebben om ermee om te gaan. Misschien zijn zijn benen niet helemaal verdwenen, maar hij is niet meer de bokser die hij was. Zijn laatste gevecht en het gevecht daarvoor [tegen Francis Ngannou] lieten dat al zien. Misschien is het gewoon tijd."

Twijfels over vorm Fury sinds 2018

Nelson beweerde ook dat Fury niet op zijn best is geweest sinds zijn eerste gevecht met Deontay Wilder in 2018, dat eindigde in een controversiële gelijkspel nadat Fury twee keer van de canvas was gekomen. "Als je financieel zo succesvol bent en de top hebt bereikt, waarom zou je dan naar iemand luisteren die je als minder ziet dan jezelf, tenzij je echt van de sport houdt en bereid bent om te knokken om weer terug te komen?" voegde hij toe.

"Zijn eerste gevecht tegen Deontay Wilder was zijn laatste uitstekende prestatie. Tyson Fury traint misschien wel goed, maar ik denk dat we de beste versie van hem voor het laatst hebben gezien in zijn eerste gevecht tegen Wilder."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws