🎥 Sterkste man Eddie Hall traint met UFC-kampioen: 'Echte KO-skills' Nieuws
Nieuws

🎥 Sterkste man Eddie Hall traint met UFC-kampioen: 'Echte KO-skills'

🎥 Sterkste man Eddie Hall traint met UFC-kampioen: 'Echte KO-skills'

UFC ster Tom Aspinall ging er tijdens een sparringssessie vol vuur tegenaan tegen de recent gedebuteerde MMA vechter Eddie Hall. De voormalig sterkste man ter wereld moest flink wat klappen incasseren van de interim UFC zwaargewicht kampioen. Na zijn overwinning in zijn eerste MMA gevecht, kijkt Hall alweer uit naar zijn volgende partij.

Er is recent een niet eerder vertoond filmpje opgedoken waarop te zien is hoe de huidige UFC interim zwaargewicht kampioen Tom Aspinall en voormalig sterkste man ter wereld Eddie Hall met elkaar sparren.

Aspinall toont geen genade tijdens sparring met Hall

Aspinall is momenteel druk bezig met de voorbereidingen op zijn titelverdediging tegen Curtis Blaydes op UFC 304 in Manchester. In dit gevecht zal hij proberen zijn nederlaag tegen Blaydes in 2022 te wreken. Hall daarentegen, vechte onlangs in een bizarre twee-tegen-één MMA gevecht, dat hij op overtuigende wijze wist te winnen.

Het vrijgegeven trainingsfilmpje toont de twee Britse krachtpatsers in een intense striking exchange. Aspinall wist gedurende de hele clip een aantal zuivere stoten te landen op de voormalig sterkste man ter wereld. Hall zelf complimenteerde Aspinall zelfs over de kwaliteit van zijn technieken. De 31-jarige vechter uit Salford ging zijn minder ervaren tegenstander duidelijk niet met zachte handschoenen aanpakken.

Hall toont vechtlust ondanks vermoeidheid

Hoewel Hall er zichtbaar vermoeid uitziet aan het einde van de video, hield hij stand tegen Aspinall en weigerde hij op te geven. Het verschil in vaardigheid tussen de twee was duidelijk, maar 'The Beast' deed zijn uiterste best om de kloof te dichten met pure wilskracht en vastberadenheid.

🎥 Sterkste man Eddie Hall traint met UFC-kampioen: 'Echte KO-skills'

Hall: van bodybuilder naar MMA vechter

Hall is nog relatief nieuw in de vechtsportwereld. Zijn debuut vond plaats in 2022 toen hij het in een exhibitie bokspartij opnam tegen fellow bodybuilder Thor Bjornsson. De wedstrijd kreeg de titel 'zwaarste bokspartij in de geschiedenis', waarbij Bjornsson en Hall respectievelijk 152 kg en 142 kg wogen.

Hall zet MMA carrière voort

Na het verlies op punten aan Bjornsson bleef Hall trainen voor een carrière in het vechten. Zijn MMA debuut was echter verre van conventioneel. Hij nam het op tegen Poolse TikTok influencers, de Neffati Brothers, in een zeldzame handicap match binnen de MMA kooi.

Hall bracht een groot deel van de wedstrijd door met het proberen te vangen van zijn kleinere tegenstanders, die hun snelheid gebruikten om de Brit te ontwijken.

Spectaculaire knock-out door Hall

Toen hij ze in de derde ronde echter te pakken kreeg, was de afwerking spectaculair. De 36-jarige Hall gooide een van de broers met een enorme slam naar de mat, voordat hij hem knock-out sloeg met een harde rechterhand.

Hall daagt Pudzianowski uit

Het vervolg op Halls MMA carrière lijkt een stuk traditioneler te worden. Hij heeft namelijk een andere voormalig sterkste man ter wereld, Mariusz Pudzianowski, uitgedaagd voor zijn volgende gevecht. De 47-jarige Pudzianowski heeft sinds vorig jaar niet meer gevochten, maar heeft wel een MMA record van 17-8, wat hem veel meer ervaring geeft dan Hall.

Als Hall zijn clash met Pudzianowski weet te regelen, zou het geen verrassing zijn om hem en Aspinall weer samen te zien trainen als onderdeel van zijn voorbereidingen. Hall en Aspinall hebben namelijk al vaker samengewerkt tijdens trainingen, tot nu toe vooral voor entertainment doeleinden.

Hall, die erg actief is op YouTube, heeft al meerdere video's gepost met de UFC interim kampioen. Hierin is onder andere te zien hoe ze hun voedingsschema's vergelijken, samen jiu-jitsu beoefenen en zelfs hoe Hall een low kick van de zwaargewicht ster krijgt te verwerken.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws