Tiener overlijdt na tragisch ongeluk tijdens Jiu-Jitsu-training! 'Trainer was nergens te bekennen' Nieuws
Nieuws

Tiener overlijdt na tragisch ongeluk tijdens Jiu-Jitsu-training! 'Trainer was nergens te bekennen'

Tiener overlijdt na tragisch ongeluk tijdens Jiu-Jitsu-training! 'Trainer was nergens te bekennen'

Douglas Souza Braga is afgelopen maandag (18/9) overleden als gevolg van een tragisch ongeval tijdens een Jiu-Jitsu-training in Rio de Janeiro.

De jonge Jiu Jitsu beoefenaar lag al twee maanden in het Algemene Ziekenhuis van Nova Iguaçu en onderging verschillende ernstige gezondheidsproblemen, waaronder klinische en neurologische uitdagingen.

Het ongeluk vond op 27 juli plaats in het Renan Teodoro Trainingscentrum, waar Douglas aan het trainen was met een andere 18-jarige jongen. Opmerkelijk was dat er op dat moment geen instructeur aanwezig was om toezicht te houden. De politie voert momenteel een onderzoek uit naar de omstandigheden van het incident en is van plan om opnieuw de trainer van Douglas te ondervragen.

Trainer was nergens te bekennen

Op de dag van het ongeval ontving de moeder van Douglas, Suzane Santos, een telefoontje van het trainingscentrum waarin ze werd geïnformeerd over het ongeval van haar zoon. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, waar uit onderzoek bleek dat hij tetraplegie (verlamming. red), had opgelopen als gevolg van een val.

Na de diagnose onderging Douglas een operatie waarbij drie titanium platen in zijn ruggengraat werden geplaatst om zijn ernstige verwondingen te behandelen. Op 30 augustus kreeg hij echter een hartstilstand, maar hij werd gered door medisch personeel.

Dit tragische incident benadrukt het belang van veiligheid en toezicht tijdens sportactiviteiten, en onze gedachten gaan uit naar de familie van Douglas in deze moeilijke tijd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws