šŸŽ„ Ophef! Mannelijke transgender Jiu-Jitsu expert die met vrouw vecht schokt critici Nieuws
Nieuws

šŸŽ„ Ophef! Mannelijke transgender Jiu-Jitsu expert die met vrouw vecht schokt critici

šŸŽ„ Ophef! Mannelijke transgender Jiu-Jitsu expert die met vrouw vecht schokt critici

Een Braziliaanse vrouwelijke Jiu-Jitsu-deelneemster, Taelor Moore, heeft opschudding veroorzaakt door een video te delen waarin ze het opnam tegen een transgender tegenstander, James McPike, die zich nu als "Alice" identificeert.

De video toont McPike die Moore lijkt te domineren, ondanks haar ervaring. McPike verloor uiteindelijk van Moore maar behaalde eerder een zilveren medaille tegen een andere vrouwelijke tegenstander.

Moore's coach, Jimmy Wit, verdedigt haar tegen beschuldigingen van "transfobie" en benadrukt de veiligheidszorgen vanwege het aanzienlijke grootte- en gewichtsverschil tussen de deelnemers. Hij vraagt waar de grens ligt voor het bespreken van zulke ervaringen in de vechtsport en betoogt dat vrouwen het recht moeten hebben om hun ervaringen te delen.

Ze koos er zelf voor om tegen een transgender te vechten

De trainers van McPike reageerden kritisch op de beschuldigingen en benadrukten dat transatleten wel degelijk moeten kunnen concurreren tegen cisatleten. Ze prezen Moore's technische vaardigheden en betwistten het idee van oneerlijk voordeel voor transvrouwen.

De North American Grappling Association (NAGA) verklaarde dat ze geen biologische vrouwen verplichten om tegen transgender vrouwen te strijden en dat er opties zijn voor gescheiden divisies, maar deze keuze ligt bij de deelnemers.

De video heeft een bredere discussie aangewakkerd over de deelname van transgender atleten in gendergescheiden sporten en de veiligheid en eerlijkheid van dergelijke wedstrijden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws