'Straf hem af!' UFC-ster Sterling woest na verliezen grappling wedstrijd Nieuws
Nieuws

'Straf hem af!' UFC-ster Sterling woest na verliezen grappling wedstrijd

'Straf hem af!' UFC-ster Sterling woest na verliezen grappling wedstrijd

Aljamain Sterling, voormalig UFC bantamgewicht kampioen, deed gisteravond mee aan grappling wedstrijd bij Fury Pro 8 maar was het niet eens met zijn verlies.

Na zijn verlies van de UFC titel aan Sean O'Malley bij UFC 292, hoopte Sterling op een tweede overwinning in het grappling dit jaar tegen Kevin Dantzler. Sterling, die eerder Mike Grundy versloeg bij Polaris 25 in september 2023, heeft tot nu toe in de UFC in de 135-pond gewichtsklasse mee gedaan.

De grappling wedstrijd vond plaats in de 160-pond klasse, waar Sterling de sterkere leek en actiever was dan Dantzler, die constant op zijn kont ging zitten om Sterling af te weren. Sterling uitte in het interview na de wedstrijd zijn frustratie.

Kritiek op de beslissing en Dantzler's strategie

Sterling heeft krachtig geprotesteerd tegen de beslissing van de jury. In een gesprek met MMA-journalist John Morgan uitte hij zijn twijfels over de legitimiteit van het scoresysteem.

Hij bekritiseerde ook Dantzler's strategie voor de wedstrijd, met name het beginnen van de wedstrijd op de grond, wat volgens Sterling bestraft zou moeten worden.

Sterling's toekomstplannen

Na zijn verlies aan O'Malley heeft Sterling besloten om naar het vedergewicht over te gaan. Hij zal zijn debuut in de 145-pond klasse maken tegen de als nummer 7 gerangschikte Calvin Kattar bij UFC 300 op 13 april 2024. Sterling heeft in het verleden gesproken over de moeilijkheden om binnen de bantamgewicht limiet te blijven.

Hoewel de mogelijke confrontatie met teamgenoot Merab Dvalishvili werd gezien als reden voor Sterling's overstap naar vedergewicht, benadrukte hij dat de overgang onvermijdelijk was, met of zonder de Dvalishvili-factor.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws