Spong zal Ngannou trainen voor Fury bokswedstrijd! 'Als hij wil winnen' Nieuws
Nieuws

Spong zal Ngannou trainen voor Fury bokswedstrijd! 'Als hij wil winnen'

Spong zal Ngannou trainen voor Fury bokswedstrijd! 'Als hij wil winnen'

Tyrone Spong ziet het wel zitten om UFC-zwaargewicht Francis Ngannou te trainen voor een bokswedstrijd tegen Tyson Fury. Spong heeft alle aspecten van de vechtsportwereld gehad en wil zijn ervaring gebruiken de Kameroener te helpen.

Als boks, kickboks, muaythai, en MMA-veteraan zou Spong het niet erg vinden om dat te gebruiken in het voordeel van Ngannou. Mocht de UFC-kampioen zwaargewicht erin slagen om in de toekomst een gevecht met Fury veilig te stellen (lees verder onder video).

Ngannou maakte afgelopen weekend voor en na zijn titelverdediging tegen Ciryl Gane op UFC 270 duidelijk dat een bokswedstrijd met Fury een topprioriteit is. Fury, die momenteel de beste zwaargewicht bokser ter wereld is, heeft de potentiële wedstrijd met open armen ontvangen.

Grote aanwinst

Het probleem is natuurlijk dat Ngannou momenteel midden in een spraakmakend conflict zit met de UFC. Als de twee er niet uitkomen wordt Ngannou straks een vrij man. Als dat gebeurt, denkt Spong dat hij een aanwinst zou zijn voor Ngannou's voorbereiding.

,,Hij heeft altijd een kans, omdat hij een enorme kracht heeft", vertelde Spong gisteren aan MMA Junkie. ,,Ik denk wel dat hij bepaalde dingen in zijn voordeel kan gebruiken. Het komt erop neer om tegen IQ te vechten. Als je gewoon probeert een gewone bokser te zijn met Tyson Fury, wordt het moeilijk. "

Ik zal hem helpen

,,Het hangt allemaal af van het soort regelset waarin ze tegen elkaar gaan strijden. Gaan we een klein hybride ding doen? Gaan we zelfs het veld bereiken door enkele aanpassingen in de regelset aan te brengen? Als hij dat gevecht krijgt en hij wil winnen, kom dan naar me toe en ik zal hem helpen."

Spong heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op boksen en vergaarde een enorm record in de ring. Hij keert vrijdag voor het eerst sinds 2014 terug naar de MMA-kooi. De Surinaams-Nedrlandse vechter neemt het dan op tegen Sergei Kharitonov in de headliner van Eagle FC 44 in Miami.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws