Spong zal Ngannou trainen voor Fury bokswedstrijd! 'Als hij wil winnen'
Home / Nieuws / Spong zal Ngannou trainen voor Fury bokswedstrijd! ‘Als hij wil winnen’

Spong zal Ngannou trainen voor Fury bokswedstrijd! ‘Als hij wil winnen’

Spong wil Ngannou trainen voor Fury bokswedstrijd
Francis Ngannou (L) en Tyrone Spong

Tyrone Spong ziet het wel zitten om UFC-zwaargewicht Francis Ngannou te trainen voor een bokswedstrijd tegen Tyson Fury. Spong heeft alle aspecten van de vechtsportwereld gehad en wil zijn ervaring gebruiken de Kameroener te helpen.

Als boks, kickboks, muaythai, en MMA-veteraan zou Spong het niet erg vinden om dat te gebruiken in het voordeel van Ngannou. Mocht de UFC-kampioen zwaargewicht erin slagen om in de toekomst een gevecht met Fury veilig te stellen (lees verder onder video).

Ngannou maakte afgelopen weekend voor en na zijn titelverdediging tegen Ciryl Gane op UFC 270 duidelijk dat een bokswedstrijd met Fury een topprioriteit is. Fury, die momenteel de beste zwaargewicht bokser ter wereld is, heeft de potentiële wedstrijd met open armen ontvangen.

Grote aanwinst

Het probleem is natuurlijk dat Ngannou momenteel midden in een spraakmakend conflict zit met de UFC. Als de twee er niet uitkomen wordt Ngannou straks een vrij man. Als dat gebeurt, denkt Spong dat hij een aanwinst zou zijn voor Ngannou’s voorbereiding.

,,Hij heeft altijd een kans, omdat hij een enorme kracht heeft”, vertelde Spong gisteren aan MMA Junkie. ,,Ik denk wel dat hij bepaalde dingen in zijn voordeel kan gebruiken. Het komt erop neer om tegen IQ te vechten. Als je gewoon probeert een gewone bokser te zijn met Tyson Fury, wordt het moeilijk. “

Ik zal hem helpen

,,Het hangt allemaal af van het soort regelset waarin ze tegen elkaar gaan strijden. Gaan we een klein hybride ding doen? Gaan we zelfs het veld bereiken door enkele aanpassingen in de regelset aan te brengen? Als hij dat gevecht krijgt en hij wil winnen, kom dan naar me toe en ik zal hem helpen.”

Spong heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op boksen en vergaarde een enorm record in de ring. Hij keert vrijdag voor het eerst sinds 2014 terug naar de MMA-kooi. De Surinaams-Nedrlandse vechter neemt het dan op tegen Sergei Kharitonov in de headliner van Eagle FC 44 in Miami.

Bekijk ook

https://www.vechtsportinfo.nl/wp-content/uploads/2022/11/Lionel-messi-canelo.gif

Excuses voor Lionel Messi van boksicoon Canelo! ‘Had het niet moeten doen’

Deze dreigde Messi een kopje kleiner te slaan

Kickbokser breekt been rivaal! 'Dat is schrikken'

Kickbokser breekt been rivaal! ‘Dat is schrikken’ (video)

Kickboksen is net als elke vechtsport niet zonder risico's

'Waar ben ik?' Vechter na massieve knock-out weg kwijt | video

‘Waar ben ik?’ Vechter na massieve knock-out weg kwijt | video

De stoot kwam zo hard aan dat

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page