Tyrone Spong over Gökhan Saki, kickboksen en komend gevecht Nieuws
Nieuws

Tyrone Spong over Gökhan Saki, kickboksen en komend gevecht

Tyrone Spong over Gökhan Saki, kickboksen en komend gevecht

Tyrone spong keert vrijdag na lange tijd weer terug naar de MMA-kooi. Bij Eagle FC zal hij de sterke Rus Sergei Kharitonov treffen. Spong is er klaar voor en spreekt zich uit onder andere over oud-rivaal Gökhan Saki.

Als er over een echte vechtlegende gesproken wordt dan is Spong daar zeker een van. In het verleden gestopt met kickboksen doordat hij zijn been brak tegen Saki in een Glory clash, stapte hij over naar het boksen. Na een groot aantal successen in het boksen is MMA het volgende (lees door onder video).

In een interview spreek Spong over zijn komende gevecht maar ook over Saki de hij heel hoog heeft zitten. Saki keerde vorig jaar terug naar Glory en vernietigde zijn tegenstander James McSweeney. ,,Die gast (McSweeney. red), had vooraf een grote muil, maar Gökhan strafte hem af", zegt Spong.

Ik mis het kickboksen niet echt

,,Gökhan liet zien dat kickboksen net als fietsen is, je verleert het nooit hoelang je ook niet gevechten hebt. " Over een eventuele terugkeer naar het kickboksen zegt Spong dit niet snel te zien. ,,Ik mis het kickboksen niet echt. Als ik ooit weer ga kickboksen moet het een groot gevecht zijn. Maar ik zie het niet gebeuren."

Ook zegt Spong dat er wel wat meer respect mag zijn voor vechter zoals hij zelf. ,,We zouden geëerd moeten worden en beter betaald. Een vechter zet tenslotte zijn leven op het spel om mensen te vermaken. Dat hoort ook zo beloond te worden", aldus Spong die vrijdag ongetwijfeld het beste van zichzelf zal geven.

(01:00) Wat hij graag doet tijdens de vechtweek
(01:57) Zijn training voor Kharitonov
(03:33) Hoe hij omgaat met worstelen
(05:07) Waarom hij ervoor koos om zijn MMA-terugkeer te maken bij Eagle
(06:47) Boksprojecten
(07:35) Zijn contract bij Eagle FC
(08:19) Zijn gedachten over Saki's terugkeer naar kickboksen
(09:41) Of hij het kickboksen mist
(11:46) Updates over zijn beenblessure
(12:48) Zijn gedachten over MMA-gewichtsklassen
(14:22) In een commentaar op de terugkeer van Rashad Evans na een onderbreking van bijna vier jaar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws