'Rico Verhoeven eindelijk eens zien verliezen!' Reken er maar niet op Nieuws
Nieuws

'Rico Verhoeven eindelijk eens zien verliezen!' Reken er maar niet op

'Rico Verhoeven eindelijk eens zien verliezen!' Reken er maar niet op

Rico Verhoeven is al jaren de grote kampioen bij Glory Kickboxing, al heeft hij een grote aanhang toch is hij ook vaak onderdeel van kritiek. Zijn deelname aan de zwaargewicht Grand Prix betekent veel voor het kickboksen, maar is hij te verslaan?

Afgelopen week was de loting van de Glory Grand Prix welke op 9 maart in het GelreDome, Arnhem wordt gehouden. Na de loting was niet iedereen wild enthousiast en vooral de diehard fans waren niet echt te spreken over het proces waar uiteindelijk gekozen werd. Rico Verhoeven mocht als eerste kiezen uit de 4 gelote vechters, gevolgd door twee andere deelnemers, waarvan de laatste geen keus had dan tegen zijn eigen teamgenoot de ring in te moeten.

De gevaarlijkste eerst verslaan

Verhoeven koos Sofian Laidouni omdat deze een gevaarlijke tegenstander zou zijn, wat in feite zegt dat de andere deelnemers minder gevaar zouden betekenen. Als dat zo is en Laidouni door Verhoeven uit het toernooi geslagen wordt moet de rest een makkie zijn voor de kampioen, mits deze niet geblesseerd raakt en uitvalt. Een enquete onder onze volgers geeft aan dat deze een verlies van Verhoeven niet erg zouden vinden. Sterker nog het zou voor de sport niet eens zo slecht zijn als zijn lange heerschappij wordt onderbroken.

De kans lijkt echter niet groot met het huidige deelnemersveld, al moeten wij de overige zwaargewichten niet al te licht nemen. De man die iedereen graag had gezien maar buiten het toernooi wordt gehouden, Jamal Ben Saddik is volgens de enquete degene die het Verhoeven op zijn minst moeilijk zou kunnen maken. Deze liet Verhoeven bijna wankelen in hun laatste gevecht en verwondde de kampioen vervaarlijk, een teken dat er keihard geknokt werd.

Wie pakt de handschoen op?

Glory is op zoek naar een opvolger voor Verhoeven die recentelijk nog voor 3 jaar bijtekende, een welhaast onmogelijke taak, al zou een Ben Saddik wel een kanshebber zijn volgens insiders. Het opbouwen van een nieuwe zwaargewicht koning duurt jaren, daar is 3 jaar tekort voor. Het duurde immers bij Verhoeven ook langer dan dat, die er ook nog eens een extra taak bij had de sport uit de donkere krochten vandaan te halen waar hij alle lof voor verdiend.

Inmiddels is het kickboksen meer geaccepteerd, maar blijft het nog steeds wel achter bij het huis tuin en keuken publiek, een doelgroep waar Glory wel haar pijlen op heeft gericht. Deze probeert te bereiken door de grote media als kranten in de schakelen, maar deze komen en schrijven alleen over grote namen als Verhoeven en een Badr Hari. Mocht Verhoeven verliezen, wat niet echt in de lijn der verwachtingen ligt, zal dit dan niet bijdragen aan een schrik effect? Zullen de mainstream fans snel een andere kickbokskoning omarmen? 9 Maart zal wellicht het antwoord brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws