'Tyson Fury liet zich slaan met koekenpan om Usyk gevecht te ontlopen!' Manager woest Nieuws
Nieuws

'Tyson Fury liet zich slaan met koekenpan om Usyk gevecht te ontlopen!' Manager woest

'Tyson Fury liet zich slaan met koekenpan om Usyk gevecht te ontlopen!' Manager woest

Egis Klimas, de manager van Oleksandr Usyk en drievoudig BWAA Manager van het Jaar, was woedend toen hij vernam dat het gevecht tussen WBC zwaargewicht titelhouder Tyson Fury en Usyk, gepland op 17 februari in Riyad, Saoedi-Arabië, uitgesteld moest worden.

Fury liep tijdens een sparringssessie een snee op, wat leidde tot het uitstel van het langverwachte onbetwiste wereldkampioenschap zwaargewicht.

Klimas noemt Fury een 'lafaard'

Klimas liet in niet mis te verstane woorden weten wat hij van de situatie vond: "Tyson Fury is een verdomde lafaard die alles zal doen om Usyk niet onder ogen te hoeven komen, en hij vroeg zijn teef om hem met een koekenpan op zijn wenkbrauw te slaan," aldus Klimas. "

Je mag me woord voor woord citeren. Toen Oleksandr het nieuws hoorde, glimlachte hij alleen maar. Dat is alles wat hij deed. Hij is mentaal te sterk om te breken."

Toekomstplannen van Usyk onzeker

Tot nu toe heeft Usyk, de behendige Oekraïense southpaw, nog geen alternatieve plannen gemaakt voor de datum van 17 februari. Klimas was op het punt om naar Spanje te vliegen toen hij kort met The Ring sprak. Fury gaf een verklaring uit waarin hij zijn teleurstelling uitte:

"Ik ben absoluut verslagen na zo lang voor dit gevecht te hebben voorbereid en in zo'n uitstekende conditie te zijn. Ik voel me slecht voor iedereen die betrokken is bij dit enorme evenement en ik zal hard werken aan een nieuwe datum zodra het oog genezen is. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan iedereen die getroffen is, inclusief mijn eigen team, Team Usyk, de undercard vechters, partners en fans, evenals onze gastheren en mijn vrienden in het Koninkrijk Saoedi-Arabië."

Volgens Boxing News overweegt Usyk nu een gevecht met de ongeslagen Kroaat Filip Hrgovic (17-0, 14 KO's). Hrgovic, door The Ring beoordeeld als de nummer 5 zwaargewicht, is de nummer 1 uitdager van de IBF. Dit uitstel is een grote teleurstelling voor de bokswereld, die reikhalzend uitkeek naar de confrontatie tussen Fury en Usyk. Fans en betrokkenen wachten nu in spanning af op verdere updates over een nieuwe datum voor dit titanengevecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws