'Wraak gevecht!' Reinier de Ridder verdedigt ONE Championship titel tegen oud-rivaal Nieuws
Nieuws

'Wraak gevecht!' Reinier de Ridder verdedigt ONE Championship titel tegen oud-rivaal

'Wraak gevecht!' Reinier de Ridder verdedigt ONE Championship titel tegen oud-rivaal

Reinier de Ridder en Anatoly Malykhin en staan voor de tweede keer tegenover elkaar in Qatar op 1 maart bij ONE 166, maar de omstandigheden zijn ditmaal aanzienlijk anders. Hun laatste gevecht vond plaats in de licht-zwaar gewichtklasse, waarbij Malykhin met zijn grootte en kracht de overhand had op de Ridder. Deze keer strijden ze echter om de middengewicht titel, wat betekent dat de Russische vechter aanzienlijk gewicht moet verliezen.

Gewichtsverandering en titelambities

Malykhin, met een ongeslagen record van 13-0, is de houder van de ONE Championship-titels in zowel het zwaargewicht als het lichtzwaargewicht. Hij won de laatste titel door de Ridder in de openingsronde van vorig jaar te stoppen.

Voor dat gevecht woog hij 223,5 pond, maar hij zal moeten afvallen tot 205 pond om te kunnen strijden voor de middengewichttitel. Bij zijn zwaargewichtgevechten weegt Malykhin doorgaans dichter bij de 240 pond.

De weg van de Ridder

De Ridder, met een record van 16-1, heeft sinds zijn nederlaag tegen Malykhin niet meer in MMA gevochten. De regerende middengewicht kampioen keerde wel terug voor een submission grappling-gevecht eerder dit jaar, waar hij verloor van Tye Ruotolo bij ONE Fight Night 10.

DeNEderlander zal erop gebrand zijn om de titel te behouden en wraak te nemen voor zijn eerdere verlies tegen Malykhin.

Aanvullende gevechten bij ONE 166

Naast de hoofdmatch zijn er nog drie gevechten aangekondigd voor ONE 166, waarvan één met een titel op het spel. Het evenement in Qatar zal een rematch bevatten tussen de regerende strogewicht kampioen Jarred Brooks en voormalig kampioen Joshua Pacio.

Brooks, met een record van 20-2-0-1, won de titel door Pacio te verslaan bij ONE 164 in Manila vorig jaar. Pacio, met een record van 21-4, komt van een overwinning op de tot dan toe ongeslagen Russische Mansur Malachiev bij ONE Fight Night 10.

Zwaargewicht confrontaties

In een zwaargewicht gevecht treffen Amir Aliakbari (13-3) en Arjan Bhullar (11-2) elkaar, beide voormalige slachtoffers van Anatoly Malykhin. Bhullar, een voormalig zwaargewichtkampioen, heeft sinds zijn overwinning op Brandon Vera bij ONE: ‘Dangal’ geen gevecht meer gewonnen. Aliakbari daarentegen heeft drie overwinningen op rij behaald sinds zijn verlies tegen Malykhin.

Het andere gevecht op de kaart zal onder submission grappling-regels plaatsvinden. Osamah Almarwai neemt het op tegen Cleber Sousa in een vlieggewicht gevecht, waarbij Sousa waarschijnlijk veel steun zal krijgen van het publiek in Qatar.

Almarwai, afkomstig uit Jemen, komt van een verlies door submission tegen Mikey Musumeci bij ONE Fight Night 10 in mei. Sousa verloor ook van de Amerikaan, maar wist de volledige afstand te gaan.

ONE 166 belooft een spannende avond vol gevechten te worden, met zowel titelgevechten als zwaargewichtconfrontaties en submission grappling op de agenda. Fans kunnen zich opmaken voor een avond vol actie en techniek in de wereld van mixed martial arts.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws