Paniek onder organisatoren kickboksgala's na brief Vechtsportautoriteit? Nieuws
Nieuws

Paniek onder organisatoren kickboksgala's na brief Vechtsportautoriteit?

Paniek onder organisatoren kickboksgala's na brief Vechtsportautoriteit?

De Vechtsportautoriteit (VA), kondigde in een verzonden brief aan gedateerd op 11-7-2021, dat vanaf 1 september alleen sportscholen met het Vechtsportautoriteit Keurmerk mee mogen doen aan wedstrijden in Nederland.

De brief komt niet geheel als een verrassing want eerder kondigde de VA al aan dat deze maatregel er al aan zat te komen. Uit de wandelgangen vernemen wij dat er lichte paniek is onder een aantal organisatoren van echtsport events. Want het is maar te hopen dat iedereen die staat ingepland om te vechten aan het keurmerk voldoet.

Het Keurmerk geldt voor alle organisaties in ons land, ook de grotere zoals Glory, Enfusion en overigen. De vraag is hoe er om zal worden gegaan met de buitenlandse vechters bij deze organisaties, deze hebben geen Nederlands keurmerk nog een fight pass voor ons land.

Gaan we dat wel redden?

,,Ruim tweehonderd vechtsportscholen hebben het keurmerk inmiddels ontvangen, of zitten in de beoordelingsprocedure", melde de VA al eerder. Haast maken dus voor de organisatoren en sportscholen die nog niet zijn aangemeld, om te zorgen dat hun vechters mee kunnen blijven doen.

In de brief vermelde de VA ook dat jeugd vanaf 12 jaar mee mag doen aan MMA-wedstrijden. Hiervoor is een speciaal programma ontwikkeld om de veiligheid van de jonge vechters te garanderen. Meer over de special MMA jeugd regels kun je hier nalezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws