Palestijnse karate-ster (24) dood na aanval Israël: 'Zij was het licht van mijn leven' Nieuws
Nieuws

Palestijnse karate-ster (24) dood na aanval Israël: 'Zij was het licht van mijn leven'

Palestijnse karate-ster (24) dood na aanval Israël: 'Zij was het licht van mijn leven'

Nagham Abu Samra, een Palestijnse karatekampioen (24) is vandaag overleden als gevolg van de bombardementen van Israel in Gaza. In december vorig jaar verloor zij haar been en werd overgebracht naar Egypte waar haar vader constant over haar waakte.

Vandaag werd bekend dat Nagham Abu Samra is overleden aan haar verwondingen. Dit tragische nieuws markeert het einde van een strijd voor overleven en een vader's hoop op herstel voor zijn dochter.

Vermoord door Israël

"De reis van Nagham, van een gevierde karatekampioen tot een symbool van veerkracht en tragedie, laat een blijvende indruk achter op allen die haar verhaal hebben gevolgd", schrijft de Egyptische pers. "Haar nalatenschap als een vechter, zowel in de karatesport als in haar persoonlijke leven, zal voortleven in de harten van velen, zij werd vermoord door Israël."

Nagham verloor haar been en belandde in een kritieke toestand en in coma. Haar vader, Marwan Abu Samra, beschreef de overbrenging van zijn dochter naar Egypte als een 'angstaanjagende en vreselijke reis'.

Tragisch einde

Zijn andere dochter Rosanne stierf in dezelfde luchtaanval die Nagham dodelijk verwondde. Nagham werd overgebracht van het Al Aqsa Martelaren ziekenhuis in Deir Al Balah naar Egypte. Dit was de enige overlevingskans voor Nagham, aangezien alle ziekenhuizen in Gaza verwoest of beschadigd waren.

Abu Samra bleef waakzaam bij zijn dochter in het Bier Elabd ziekenhuis in de Egyptische stad El Arish. Ondanks de veiligheid buiten Gaza, waar hij nauwelijks toegang had tot schoon water of onderdak, had hij nog steeds geen moment rust genomen.

Zijn toewijding aan zijn dochter bleek uit het feit dat hij al twee weken niet had gedoucht, voortdurend bezorgd om haar toestand. Hij beschreef Nagham als het licht van zijn leven, herinnerend aan haar zorgzame aard en de sterke band die ze deelden, vooral na het overlijden van haar moeder.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws