UFC-vechters staan vooraan in steun voor Palestijnen en Gaza Solidariteitscampagne Nieuws
Nieuws

UFC-vechters staan vooraan in steun voor Palestijnen en Gaza Solidariteitscampagne

UFC-vechters staan vooraan in steun voor Palestijnen en Gaza Solidariteitscampagne

Islam Makhachev, Khamzat Chimaev en Muhammed Mokaev tonen betrokkenheid bij Palestina gisteren na hun gevechten tijdens UFC 294 in Abu Dhabi.

Het wereldwijde enthousiasme voor de Palestijnse bevolking, die momenteel wordt geconfronteerd met een brute Israëlische oorlog die tot op heden bijna 5.000 mensen heeft gedood en meer dan 14.000 anderen heeft verwond, blijft groeien.

Sporters van over de hele wereld betuigen hun onvoorwaardelijke solidariteit met de Palestijnse zaak, en dit geldt niet alleen voor voetballers, maar ook voor atleten uit diverse disciplines, waaronder vechters van de Ultimate Fighting Championship (UFC) zoals Islam Makhachev, Khamzat Chimaev en Muhammed Mokaev.

Islam Makhachev

De Russische islamitische MMA-vechter en UFC-lichtgewichtkampioen Islam Makhachev sprak over Palestina na zijn titelverdediging in het hoofdevenement van UFC 294 tegen Alexander Volkanovski. Nadat hij Volkanovski, de onbetwiste vedergewichtkampioen van de wereld, in de eerste ronde knock-out had geslagen, droeg Islam zijn overwinningsspeech op aan Palestina.

Hij zei: "Ik vier de overwinning vandaag niet, omdat er gekke dingen in de wereld gebeuren. Palestina, we staan achter jullie. Stop hiermee! Stop hiermee!", verwijzend naar de Israëlische bombardementen op Gaza.

Na het gevecht, legde Usman Nurmagomedov, de Bellator MMA-lichtgewichtkampioen en teamgenoot van Islam, de vlag over Makhachev terwijl ze samen de octagon verlieten in Abu Dhabi na de overwinning.

Op de vraag van een verslaggever waarom hij zijn overwinning aan Palestina heeft opgedragen, voegde Makhachev toe: "Omdat al mijn afgelopen maand, al mijn voorbereiding, ik video's heb bekeken, ik heb het verhaal bekeken over de situatie in Palestina en Gaza. Het maakt me erg verdrietig, omdat de mensen in Palestina of Gaza niets hebben."

"Ze sluiten hen af en vallen hen elke dag aan," verwijzend naar de Israëlische belegering van Gaza en de verhindering van internationale hulp om de verwoeste strook te bereiken. Dit is gek wat er gebeurt in Gaza in Palestina en ik wil een boodschap sturen. Sta op voor Palestina, we staan achter jullie. Dat is het."

Khamzat Chimaev

De Tsjetsjeense MMA-vechter Khamzat Chimaev sprak ook zijn solidariteit uit met Gaza na zijn middengewichtgevecht tegen Kamara Usman. Chimaev won met een meerderheidsbeslissing en werd daarmee de nummer één kanshebber en favoriet voor een UFC-titelgevecht in de middengewichtklasse. Na het gevecht zei Chimaev: "Jongens, jullie weten wat er nu in de wereld gebeurt, wat er nu in het wereldkampioenschap gebeurt."

Hij voegde eraan toe: "Deze week sterven er kinderen. Het maakt niet uit waar ter wereld, Oekraïne of Syrië, Afghanistan, Palestina, de VS, het maakt niet uit. Als kinderen sterven is dat moeilijk, jongens. Ik hou van kinderen. Ik heb thuis een jongen op me wachten, hij is pas 3 maanden oud. Als hij gewoon huilt, weet ik hoe dat voelt. En als iemand sterft, jongens, weet ik niet wat ik moet zeggen. Inshallah zal de wereld goed zijn. Ik hoop het."

"Moslim, christen, joods, het maakt niet uit. Alsjeblieft, jongens, laten we samen zijn. Laten we in deze wereld goed leven en laten we gelukkig zijn. Chimaev ging verder in het Russisch tijdens zijn interview en zei: "Moge Allah tevreden zijn met jullie Tsjetsjenen."

"Moge Allah jullie allen versterken. Vandaag zijn er veel van jullie hier gekomen en veel van jullie kijken thuis. Als Allah het mij toestaat, wallahi, zal ik daar als eerste naartoe gaan. Bij Allah, geef me een geweer en laat me naar Palestina gaan."

Deze steunbetuiging van Chimaev volgde op veel pro-Palestina-posts op zijn Instagram-kanaal, waaronder een foto van hem met de Palestijnse UFC-vechter Belal Muhammed, waarbij ze een Palestijnse vlag vasthielden.

Muhammed Mokaev

Na zijn overwinning tegen Tim Elliot in het vlieggewicht UFC-gevecht sprak Muhammed Mokaev zich uit voor Palestina. Hij zei: "Alhamdulillah, ik wil gewoon vrede wensen aan iedereen over de hele wereld. Mijn broeders en zusters in Palestina, iedereen, blijf sterk."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws