Oud Rico Verhoeven rivaal met schoenmaat 52 en 11 knock-out verliezen maakt comeback Nieuws
Nieuws

Oud Rico Verhoeven rivaal met schoenmaat 52 en 11 knock-out verliezen maakt comeback

Oud Rico Verhoeven rivaal met schoenmaat 52 en 11 knock-out verliezen maakt comeback

Antonio Silva, beter bekend als ‘Bigfoot’, heeft zijn volgende gevecht aangekondigd tegen Juan Espino, een mede UFC-veteraan.

Dit gevecht staat gepland voor 23 maart tijdens een evenement dat toepasselijk "The Farewell" is genoemd. Het evenement vindt plaats in de Gran Canaria Arena in Las Palmas, op de Canarische Eilanden, Spanje. De specifieke regels en details van het gevecht zijn nog niet bekendgemaakt. Bekend om zijn grote voeten door een groeistoornis en schoenmaat 52 verdiende Silva de bijnaam BigFoot.

Silva en Espino delen een diep respect voor elkaar

Silva, die een uitdager was voor de UFC-zwaargewicht titel en tegenover Glory Kickboxing-kampioen Rico Verhoeven heeft gestaan, blijft vechten ondanks een reeks van 11 opeenvolgende nederlagen. "Ik ben erg blij om te vechten tegen iemand die ik bewonder in mijn carrière, iemand die mij motiveert om een betere vechter te zijn. Een gevecht vol respect waarbij het niet gaat om winnen of verliezen, maar om alle fans te bedanken die ons hebben gesteund met een geweldige show," schreef Silva op Instagram.

Juan Espino, de winnaar van The Ultimate Fighter Seizoen 28, kondigde afgelopen juni zijn pensionering uit MMA aan, waarbij hij aangaf dat blessures hem dwongen te stoppen met de competitie. Zijn laatste gevecht was in 2021, waar hij een technische beslissing verloor tegen Alexandr Romanov bij UFC Vegas 24. "Diep in mijn hart zat een stekelige doorn," schreef Espino op zijn Instagram-pagina. "Het heeft niets te maken met winnen of verliezen... Ik kon het niet toestaan dat blessures me ervan weerhielden om afscheid te nemen op de manier die ik het liefste doe."

11 opeenvolgende verliezen door knock-out

Silva, die in negen van zijn 11 opeenvolgende verliezen door knock-out werd verslagen, kondigde na zijn meest recente nederlaag in juni tegen Salim El Ouassaidi aan dat hij zou terugkeren omdat hij vond dat hij de strijd had gewonnen. Kort na het verlies zei Silva: "alles heeft een begin en een einde, en ik ben erg blij en tevreden. We willen nooit stoppen, geen enkele professionele atleet wil stoppen, zelfs niet in volleybal of voetbal, maar alles heeft zijn tijd, en ik heb dit 19 jaar gedaan."

Silva heeft sinds zijn overwinning in 2015 tegen Soa Palelei bij UFC 190 niet meer gewonnen in de kooi. Zijn aankondiging om opnieuw uit pensioen te komen en zijn verzoek om een rematch met zijn laatste tegenstander "omdat ik weet dat ik niet verloren heb", toont zijn onverminderde passie en toewijding aan de sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws