Transgenders verboden om deel te nemen aan sporten! Artsen doen uitspraak Nieuws
Nieuws

Transgenders verboden om deel te nemen aan sporten! Artsen doen uitspraak

Transgenders verboden om deel te nemen aan sporten! Artsen doen uitspraak

Sportartsen doen eindelijk een uitspraak over of transgender MMA-vechters tegen biologische vrouwen moeten strijden. 'Wij bevelen het niet aan'.

Het heftige debat over transgender MMA-vechters die deelnemen aan de sport tegenover vrouwen heeft eindelijk een uitspraak gekregen van de Association of Ringside Physicians (ARP).

In een recente consensusverklaring verklaarde de ARP nadrukkelijk dat zij geen steun verlenen aan wedstrijden tussen transgender-atleten en vrouwen of mannen (cisgender-atleten) in vechtsporten. De publicatie van deze verklaring zal waarschijnlijk invloed hebben op de standpunten van atletische commissies die toezicht houden op de regulering van vechtsporten.

Levensgevaarlijke situaties door transgenders in de sport

Volgens een rapport van Erik Magraken, een gerenommeerde jurist op het gebied van regelgeving in vechtsporten, is het standpunt van de ARP gebaseerd op zorgen over genetische, anatomische en fysiologische verschillen tussen transgender MMA-vechters en cisgender concurrenten in een twitter video gaf deze uitleg.

Ze betogen dat deze kenmerken leiden tot een aanzienlijke ongelijkheid in de competitieve dynamiek. Daarom benadrukken ze de noodzaak om dergelijke gevechten te vermijden om de veiligheid en eerlijkheid van alle betrokken atleten te waarborgen.

"Transgender vrouwen en mannen hebben aanzienlijke anatomische en fysiologische verschillen hebben in vergelijking met cisgender vrouwen en mannen, wat leidt tot ongelijke tegenstanders en een verhoogd risico op ernstig letsel bij de niet-cisgender individuen", stelt ARP.

"Daarom moet het matchen van transgender mannen met cisgender mannen of het matchen van transgender vrouwen met cisgender vrouwen worden vermeden vanwege de ongelijke strijd op basis van genetische, anatomische en fysiologische verschillen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws