'Oh nee hij gaat toch weer vechten!' Bigfoot Silva (43) onder vuur Nieuws
Nieuws

'Oh nee hij gaat toch weer vechten!' Bigfoot Silva (43) onder vuur

'Oh nee hij gaat toch weer vechten!' Bigfoot Silva (43) onder vuur

Antônio 'Bigfoot' Silva kondigde gisteren zijn MMA-terugkeer aan ondanks zijn lange verliesreeks van de afgelopen tijd. In maart vecht de Braziliaan bij Brave FC tegen Haim Gozali.

Voormalig UFC zwaargewicht titel uitdager Antônio 'Bigfoot' Silva zal proberen zijn eerste MMA-gevecht in zeven jaar te winnen. Silva nu 43 jaar, maakte zijn professionele MMA-debuut in maart 2005. Succes in Strikeforce en Elite XC leidden hem naar de UFC, met overwinningen op onder meer Alistair Overeem, Travis Browne en Soa Palelei.

Stop toch man

Hoewel Silva behoorlijk wat succes heeft gehad in MMA, is zijn carrière de afgelopen jaren een grote bak ellende. Hij verloor zeven opeenvolgende MMA-gevechten en zijn laatste kickboksgevecht in september. Silva zou eerder dit jaar terugkeren naar MMA bij Eagle FC 44, voordat hij zich terugtrok uit tegen Tyrone Spong.

Velen hebben Silva opgeroepen om zich terug te trekken uit vechtsporten na zijn lange verliesreeks. Ondanks wat anderen misschien voelen, wil Silva nog minstens één keer vechten in MMA. Silva heeft zes nederlagen geleden door knock-out. Zijn meest recente nederlaag was tegen Oleg Popov in MMA Series 53 in juni, met een akelige klap die het gevecht onmiddellijk beëindigde.

Zin in

Het is onduidelijk of dit Silva's laatste MMA-gevecht zal zijn of dat hij van plan is door te gaan met meedoen. Evenzo is het ook onzeker of Silva's terugkeer gewoon een poging is om zijn carrière te beëindigen met een overwinning, een val waar veel oudere vechters in trappen.

Zelf ziet Silva het niet zo donker in. "Hallo allemaal, nu is het officieel, ik heb het contract getekend om op 9 maart in de Brave-organisatie tegen Haim Gozali te vechten", zei Silva. "Daar heb ik zo veel zin in, en ik zie je binnenkort Haim."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws