Naast Badr Hari vecht er nog een kickbokslegende dit weekend! '278 gevechten gehad' Nieuws
Nieuws

Naast Badr Hari vecht er nog een kickbokslegende dit weekend! '278 gevechten gehad'

Naast Badr Hari vecht er nog een kickbokslegende dit weekend! '278 gevechten gehad'

Op 9 september staat er een opwindend gevecht gepland in het Rajadamnern Stadium in Bangkok, Thailand. De legendarische Buakaw Banchamek, 41 jaar oud, zal het opnemen tegen Yasuhiro Kido in een gevecht dat wordt aangekondigd als 'Last Of The Generation'.

Dit evenement maakt deel uit van de Rajadamnern World Series en markeert de terugkeer van Buakaw, die in totaal 278 gevechten heeft gehad, met maar liefst 240 overwinningen.

Een Terugblik op Buakaw's carrière

Buakaw heeft in de loop van zijn carrière naam gemaakt als een van de meest gerespecteerde Muay Thai-vechters ter wereld. Met een indrukwekkend record van 240 overwinningen in 278 gevechten heeft hij zich gevestigd als een legende in de sport. Hij heeft deelgenomen aan talloze prestigieuze evenementen en heeft tegen enkele van de grootste namen in de sport gestaan.

Een historische confrontatie

Hoewel Yasuhiro Kido, een 40-jarige Japanse vechter, zelf een doorgewinterde K-1 MAX-veteraan is, heeft hij nog nooit de kans gehad om de tweevoudig K-1 MAX-kampioen Buakaw uit te dagen. Deze historische confrontatie tussen twee vechters die al sinds de vroege dagen van K-1 MAX actief zijn, belooft een spektakel te worden dat fans over de hele wereld niet willen missen.

Een druk schema voor Buakaw

Buakaw heeft de laatste jaren van zijn carrière een druk schema gehouden en blijft uitkijken naar uitdagende gevechten. Na zijn aanstaande gevecht tegen Yasuhiro Kido in september, zal hij het in november opnemen tegen een andere legende, Saenchai. Voor december moet nog een tegenstander worden aangekondigd, en om het allemaal af te sluiten, staat er in het eerste kwartaal van 2024 een ontmoeting met niemand minder dan bokslegende Manny Pacquiao op de agenda.

Dit indrukwekkende herstel van zijn carrière markeert een opwindende fase voor Buakaw Banchamek, die de afgelopen jaren in betrekkelijke obscuriteit vocht tegen tegenstanders zonder veel naamwaarde. Fans van over de hele wereld zullen met grote belangstelling uitkijken naar zijn aanstaande gevechten en de voortzetting van zijn legendarische carrière.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws