Zoon vechtlegende Melvin Manhoef: 'Wereldkampioen kickboksen en voetbalster' Nieuws
Nieuws

Zoon vechtlegende Melvin Manhoef: 'Wereldkampioen kickboksen en voetbalster'

Zoon vechtlegende Melvin Manhoef: 'Wereldkampioen kickboksen en voetbalster'

Million Manhoef is de zoon van vechtlegende Melvin Manhoef en speelt bij Vitesse in het eerste, maar het grote talent heeft ook een groot hart voor het kickboksen.

De vechtlust van Manhoef is niet alleen figuurlijk. Als zoon van de bekende vechter Melvin Manhoef heeft hij ook in de vechtsportarena's gestaan.

Hoewel hij uiteindelijk voor voetbal kiest, blijft de passie voor het kickboksen. "Vechtsport is het coolste wat er is", vertelt hij, en blijft hij trainen met zijn broer en Nederlands kampioen Serginio Kanters.

Million volgt in vader Melvins's voetsporen

De keuze van zijn vader voor zijn carrière boven het gezinsleven heeft een schaduw geworpen over Manhoef's jeugd. Opgroeiend zonder vader en grootgebracht door zijn moeder, heeft hij geleerd wat het betekent om echt te vechten voor wat je wilt.

Nu is de relatie met zijn vader verbeterd, maar de focus ligt op zijn eigen pad: een veelbelovende voetbalcarrière en de droom om wereldkampioen boksen te worden.

"Mensen zeiden dat ik als kickbokser meer talent had. Ik heb wat genen van mijn vader, denk ik. Topvoetballer en wereldkampioen kickboksen... Als dat me lukt, praten ze over honderd jaar nog over me", aldus Million.

CV Million Manhoef
Naam Million Manhoef
Leeftijd 21
Geboorteplaats Beemster, Noord-Holland
Loopbaan VPV Purmersteijn (2006-2010), Zeeburgia (2010), AFC (2011-2016), Vitesse (2016-heden)
Positie Rechtsbuiten
Contract tot 2025 (bij Vitesse)

3 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws