Kickbokser en vriend horen lange celstraf tegen zich eisen! 'Voor dood achtergelaten' Nieuws
Nieuws

Kickbokser en vriend horen lange celstraf tegen zich eisen! 'Voor dood achtergelaten'

Kickbokser en vriend horen lange celstraf tegen zich eisen! 'Voor dood achtergelaten'

Kickbokser Brian R. (23) en zijn vriend Lessinho Stan P. (22) kunnen wat het OM betreft voor 4 jaar achter slot en grendel. Beide mannen mishandelden in april 2021 een fietser dusdanig dat deze blind is aan een oog.

Brian R., die al jarenlang kickbokst, beweerde dat hij met de fietser wilde praten nadat deze tegen zijn auto had geslagen. Hij had op het fietspad gestaan toen hij merkte dat er iets aan de auto gebeurde, waardoor hij de fietser aansprak om te weten waarom hij de klap had gegeven. "Ik wilde hem aanspreken en weten waarom hij die klap gaf op het busje", aldus

R. stapte uit de auto om de fietser die wordt aangeduid als Rachid, aan te spreken. "Vrijwel onmiddellijk kwam hij in mijn richting, waardoor ik me bedreigd voelde. Zonder daar bij stil te staan sloeg ik hem, in een reactie om mezelf te beschermen. Het was allemaal erg vlug gegaan."

De daders lieten hun slachtoffer voor dood achter

Ook mededader Lessinho Stan P. beweerd dat Rachid op hem afkwam en hem vastpakte aan zijn jas. Omdat hij zich aangevallen voelde, gaf hij Rachid een stoot ter hoogte van zijn buik. Hierdoor viel de man naar de grond.

Beide mannen lieten hun slachtoffer die blijvend blind is aan een oog bloedend achter. Hiermee hebben deze volgens de openbaar aanklager aanvaardt dat de man zou kunnen overlijden en wordt celstraf voor doodslag geeist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak in de zaak.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws