UFC-held of schurk? Khamzat Chimaev in opspraak Nieuws
Nieuws

UFC-held of schurk? Khamzat Chimaev in opspraak

UFC-held of schurk? Khamzat Chimaev in opspraak

Khamzat Chimaev, de populaire UFC-vechter, ligt onder vuur na de dramatische crash van zijn gepromote cryptocurrency SMASH. De token verloor in 24 uur maar liefst 94% van zijn waarde, wat leidt tot beschuldigingen van oplichting en pump-and-dump praktijken.

Chimaev, die al maanden geen wedstrijd meer heeft gevochten, promootte SMASH begin juli actief op social media. Fans die de token kochten, zagen hun investering echter al snel verdampen. Volgens GeckoTerminal daalde de prijs van SMASH binnen 24 uur na Chimaev's promotie met maar liefst 96%.

Verdacht van pump-and-dump

Deze daling roept serieuze vragen op. Experts zien alle kenmerken van een klassieke "pump-and-dump"-strategie in de cryptomarkt. Bij deze strategie kopen bekende figuren een token.

Promoten deze vervolgens waardoor de prijs stijgt, en verkopen hun eigen tokens dan met winst om vervolgens weg te lopen, waardoor de prijs weer keldert. Dit laat onwetende kopers vaak met waardeloze tokens achter.

Insider trading aanwijzingen

Blockchain-detective ZachXBT ontdekte dat de grootste "dumps" van SMASH afkomstig waren van wallets die gelinkt zijn aan het ontwikkelingsteam van Chimaev. Dit suggereert dat het om een georkestreerde oplichterij kan gaan.

Volgens ZachXBT is er een duidelijke link tussen de wallets die de tokens dumpten en de wallets van het ontwikkelingsteam.

Chimaev verwijdert promotie-materiaal

Sinds de crash heeft Chimaev alle posts waarin hij SMASH promootte verwijderd. Dit voedt de verdenking dat hij op de hoogte was van de valselijke promotie en dat hij willens en wetens heeft geprofiteerd van de onwetendheid van zijn fans.

De controverse rond SMASH is niet de enige tegenslag voor Chimaev. De vechter, die in 2020 razendsnel populair werd met drie overwinningen in twee maanden, heeft de afgelopen twee jaar slechts twee wedstrijden gevochten. Zijn laatste gevecht, tegen Kamaru Usman in oktober vorig jaar, verloor hij op punten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws