Kickboksiconen Souwer en Kraus keren terug in de ring voor 3e gevecht Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Kickboksiconen Souwer en Kraus keren terug in de ring voor 3e gevecht

Kickboksiconen Souwer en Kraus keren terug in de ring voor 3e gevecht

Andy Souwer en Albert Kraus, twee Nederlandse kickbokslegendes en beiden inmiddels 40'ers, zullen voor de derde keer de ring betreden. Dit keer zal het gevecht plaatsvinden in Bulgarije onder de vlag van de Senshi organisatie. Een exacte datum is nog niet bekend, maar Souwer die het nieuws op Facebook plaatste bevestigt dat het gevecht een "legendarische status" zal hebben.

Voor de nieuwe generatie kickboksfans zijn de namen Souwer en Kraus wellicht onbekend. Echter, in de gloriedagen van de K-1 waren beide vechters absolute topklasse binnen de Japanse organisatie.

Legendes voor de nieuwe generatie

Souwer beëindigde zijn carrière in 2021 met een verlies tegen Marat Grigorian bij ONE Championship. Kraus vocht zijn laatste gevecht in 2023 tijdens het Japanse BREAKING DOWN 9 event, waar hij verloor van Taisei Nishitani.

Twee eerdere ontmoetingen

De twee vechters hebben al twee keer eerder tegenover elkaar gestaan in de ring. In de K-1 World MAX 2003 Final won Kraus in de kwartfinale, terwijl Souwer revanche nam in de halve finale van de K-1 World MAX 2007 Final.

Senshi kickboksevenement

Het Senshi kickboksevenement in Bulgarije belooft een spectaculair evenement te worden met de clash tussen Souwer en Kraus als hoogtepunt. De exacte datum en locatie van het evenement zullen later bekend worden gemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws