Vóór Mayweather tegen McGregor was er Ali versus Inoki - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vóór Mayweather tegen McGregor was er Ali versus Inoki

Vóór Mayweather tegen McGregor was er Ali versus Inoki

Vóór Mayweather tegen McGregor, was er Ali versus Inoki; het eerste grote vechtsport-crossover evenement!

Iedereen is inmiddels wel op de hoogte van het gevecht tussen Connor McGregor tegen Floyd Mayweather, je kunt er haast niet omheen. Overal op TV, kranten, internet en wat al niet meer zij zie je dit aanstaande gevecht voorbij komen.Wat veel mensen echter niet weten is dat het helemaal niet nieuws is wat er gebeurt, sterker nog een van de grootste boksers aller tijden Muhammad Ali, vocht het eerste MMA gevecht ooit.

Muhammad Ali in een MMA gevecht

In 1976 vocht Muhammad Ali tegen de Japanse worstelaar Antonio Inoki en hiermee zette beide heren het record voor het eerste gemengde vechtsport evenement, tot dan toe. Het zou een interessante strijd worden, want wie had nou verwacht dat een worstelaar tegen een topbokser zou aantreden in de ring. Dat het een titanenstrijd zou worden waarbij Ali zelfs door in het ziekenhuis belandde, had iedereen wel vermoedt op voorhand.

Geen $ 100-miljoen maar 6-miljoen voor het gevecht

Dat destijds het prijzengeld ook op een ander niveau lag moge duidelijk zijn; waar er nu gestreden wordt om een bedrag van maar liefst 100 miljoen dollar, streek Ali destijds ‘maar’ 6 miljoen op. Als je dat vergelijkt met de huidige valuta stand dan zou dit ongeveer neerkomen op €35 miljoen, ook niet verkeerd want de meeste mensen hebben dit niet zomaar elke dag in de tas zitten.

De experts schudden het hoofd

Gene LeBell schudt nog steeds zijn hoofd wanneer hij hoort hoe het meest beruchte cross-sport gevecht in de sportgeschiedenis, een hype veroorzaakt. “In werkelijkheid zouden boksers en MMA-jongens niet moeten worstelen of vechten,” zei LeBell. ‘MMa jongens zouden niet tegen boksers moeten vechten. Maar voor 100 miljoen dollar zou ik zelfs nog tegen een leeuw vechten en ik kan niet wachten om te zien wat ze van dit evenement maken”.

Het gevecht tussen Muhammad Ali en Antonio Inoki was eigenlijk meer een clownshow volgens sommigen. Ik zou zeggen, oordeel zelf en bekijk onderstaande video.

 

Bekijk ook

BREAKING! UFC’er Mike Perry tekent bij Bare Knuckle organisatie BKFC

Mike Perry, UFC-veteraan tekent een multi-fight contract bij BKFC

Rico streeft droom na! ‘Geen idee wanneer ik vecht’

Rico Verhoeven heeft een van de zwaarste gevechten uit zijn carrière achter de rug

‘Rico tegen Jamal 4e gevecht gaat er komen!’ (video)

Er kloppen veel vechters aan die een kans willen tegen Rico

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page