'Ik wil zelf nog een gevecht doen!' Top kickbokscoach Nick Hemmers wil de ring in Nieuws
Nieuws

'Ik wil zelf nog een gevecht doen!' Top kickbokscoach Nick Hemmers wil de ring in

'Ik wil zelf nog een gevecht doen!' Top kickbokscoach Nick Hemmers wil de ring in

Toen Nick Hemmers op jonge leeftijd de sportschool van zijn vader overnam, stond hij voor een enorme uitdaging. Veel ervaren vechters kozen ervoor om te vertrekken, twijfelend aan zijn capaciteiten.

Hemmers die grote namen traint en trainde zoals Jamal Ben Saddik, Alistair Overeem, Marat Grigorian en Arkadiusz Wrzosek, die onder andere bij Glory, KSW en ONE Championship te zien zijn is open. "Het was een moeilijke periode toen veel topvechters besloten weg te gaan," reflecteert Hemmers tegen BN De Stem.

Deze stap markeerde het begin van zijn reis van een talentvolle vechter naar een van de meest gerespecteerde kickbokstrainers wereldwijd.

De multifunctionele rol van een trainer

Nick Hemmers heeft met zijn vechters de wereld verkend, van de VS tot Azië en van Europa tot Afrika. Deze internationale wedstrijden ziet hij als unieke ervaringen, waarbij hij niet alleen als trainer optreedt, maar ook als mentor, psycholoog en soms zelfs als ouderfiguur. "Het is altijd een avontuur met de vechters; ik vervul vele rollen," deelt Hemmers met een lach.

Voor Hemmers is de overwinning van een vechter een teamoverwinning. "Wanneer een van mijn vechters wint, winnen we allemaal. Dat teamgevoel is heel sterk bij ons," legt hij uit. Deze benadering heeft geleid tot talloze successen, waaronder meerdere overwinningen en knock-outs in het professionele circuit.

Gevecht voor waardering

Ondanks de successen en de populariteit van zijn sportschool, ervaart Hemmers weerstand vanuit lokale instanties. "Er is nog steeds een stigma rondom vechtsport," betreurt hij. Hemmers pleit voor meer erkenning en waardering voor de sport, mede door de positieve invloeden die het kan hebben.

Hemmers benadrukt hoe vechtsport jongeren kan motiveren en inspireren. Door samenwerkingen met de gemeente en het organiseren van clinics, hoopt hij de perceptie van vechtsport te veranderen en te laten zien dat het een inclusieve sport is.

Toekomstplannen van Nick Hemmers

Ondanks zijn rol als trainer, koestert Hemmers nog steeds de wens om zelf te vechten. "Ik heb nog steeds de ambitie om zelf de ring in te gaan. Ik ben nu 35, dus het moet binnen een paar jaar gebeuren," onthult hij. Deze ambitie toont zijn blijvende passie voor de sport.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws