Hasbulla's Nemesis stapt in de Ring: Rozik kondigt boksdebuut aan! Nieuws
Nieuws

Hasbulla's Nemesis stapt in de Ring: Rozik kondigt boksdebuut aan!

Hasbulla's Nemesis stapt in de Ring: Rozik kondigt boksdebuut aan!

Abdu Rozik, bekend van zijn online rivaliteit met Hasbulla, heeft zojuist verrassend nieuws aangekondigd. De 20-jarige social media ster zal zijn boksdebuut maken op een evenement in Dubai. Hiermee schuift hij echter wel zijn geplande bruiloft op.

Rozik verwierf bekendheid door zijn online vete met Hasbulla. De twee internetberoemdheden hielden zelfs een geënsceneerde persconferentie voor een vermeend UFC-gevecht. Sindsdien is er al langer gespeculeerd over een eventuele stap naar de boksring. Nu is het dan eindelijk zover: Rozik zal op 6 juli debuteren op het Social Gloves Knockout 3 evenement in Dubai.

Bruiloft uitgesteld vanwege financiële zekerheid

De bokswedstrijd vindt echter wel plaats op een cruciale dag. Oorspronkelijk zou Rozik namelijk op diezelfde dag trouwen met zijn verloofde Amira. Hij heeft zijn bruiloft moeten uitstellen vanwege financiële redenen.

In een verklaring waarin hij het nieuws bevestigt, zegt Rozik: "Ik had nooit gedacht dat ik ooit de kans zou krijgen om voor een titel te vechten. Na zoveel goede dingen die dit jaar gebeuren in mijn carrière en liefdesleven, moet ik helaas de bruiloft uitstellen. Deze wedstrijd kan ons namelijk financiële zekerheid bieden voor de toekomst. Amira steunt mijn beslissing volledig, want dit kan ons leven enorm veranderen. Het is de allereerste titelwedstrijd voor iemand van mijn lengte en ik heb momenteel ook een zware training voor de boeg."

Wie wordt de tegenstander van Rozik?

De organisatie van Social Gloves Knockout 3 heeft de tegenstander van Rozik nog niet officieel bekendgemaakt. Details hierover zullen binnenkort worden onthuld. Geruchten gaan dt het wellicht toch Hasbulla zou kunnen zijn.

De aankondiging van zijn boksdebuut betekent wel dat Rozik zijn huwelijk met Amira moet uitstellen. Eerder sprak hij vol lof over zijn toekomstige vrouw: "Ze heet Amira en is 19 jaar oud. Ze studeert bedrijfskunde aan een universiteit in Sharjah. Ze woont hier en we zullen samen een leven opbouwen. Ze is de mooiste vrouw die ik ooit heb ontmoet."

Rozik vs. Hasbulla: vechtpartij in de toekomst?

Rozik is 94 centimeter lang en heeft last van rachitis, een skeletziekte die bij kinderen tot zachte en zwakke botten leidt door een vitamine D-tekort. Zijn rivaal Hasbulla heeft eveneens een zeldzame vorm van dwerggroei. Hun online rivaliteit heeft wereldwijd miljoenen views opgeleverd.

De social media ster is al vaker gespot bij grote boksevenementen. Zo was hij aanwezig bij de recente nederlaag van Tyson Fury tegen Oleksandr Usyk. Ook zat hij ringzijde bij de verloren wedstrijd van KSI tegen Tommy Fury, waarbij hij de aandacht trok door met een boksriem te poseren.

Toen hem eerder werd gevraagd naar een mogelijk gevecht met Hasbulla, antwoordde hij aan talkSPORT: "Ik ben altijd klaar om tegen Hasbulla te vechten. Altijd! Ik mag hem niet. Hij is zo respectloos. Ziet hij iemand, dan slaat hij diegene meteen. Het is niet eens ‘Hoi, hoe gaat het?’ Ziet hij je… dan komt hij op je af en slaat je."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws