'Glory stuntwedstrijden liever niet!' Thom Harinck over Rivals Nieuws
Nieuws

'Glory stuntwedstrijden liever niet!' Thom Harinck over Rivals

'Glory stuntwedstrijden liever niet!' Thom Harinck over Rivals

Gisteren heeft Glory Kickboxing een nieuwe serie aangekondigd: Glory Rivals. De Rivals-serie is bedoeld als een reeks cross-promotie-evenementen met de beste kickboksers ter wereld. Toch moet de organisatie waken voor stuntwedstrijden.

De eerste twee samenwerkingen die Glory aangekondigd in hun Rivals-serie: is die met Enfusion en RISE. De organisatie zet hun beste vechters tegen de beste vechters van de andere organisatie, waardoor de deur wordt geopend voor een aantal echt geweldige gevechten. Dit zet de kickbokswereld op zijn kop en is een echte booster voor de sport.

Rico Verhoeven

Glory zegt elke MMA-, boks- of kickboksorganisatie te verwelkomen, wat interessante gevecht kan opleveren. Thom Harinck een van de pioniers die het kickboksen groot maakte heeft wel een kritische noot. ,,Stel dat je Rico Verhoeven koppelt aan een UFC’er, hoe gaat dat eruitzien?", zegt Harinck tegen het AD gisteren.

,,Want als er wordt gekickbokst, heeft een UFC’er geen kans. Andersom wordt het voor Verhoeven heel lastig als hij opeens MMA moet gaan doen. Rico heeft ook aangegeven eens tegen bokser Tyson Fury uit te willen komen, maar welk spel wordt er dan gespeeld?”

Dat moet je niet willen

Harinck verwacht dat Glory Rivals niet gelijk met blockbusters van start zal gaan, en zal het wel even duren voordat er grote kampioen zoals Verhoven in actie komen; ,,Het is wel mooi dat Tenshin tegen een topper uit Brazilië of Europa kan uitkomen, dat is een pluspunt. Maar het is te hopen dat het niet om één grote partij gaat en dat dit idee in de breedte wordt uitgevoerd. "

,,En dan niet met stuntwedstrijden zoals Muhammad Ali die ooit vocht in Japan tegen worstelaar Antonio Inoki, want hoe goed hij ook was, op de grond was het niks en met low-kicks wist hij geen raad. Dat moet je niet willen", aldus Harinck.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws