'Wie durft tegen Rico of Badr!' Glory daagt vechtsportwereld uit
Home / Nieuws / ‘Wie durft tegen Rico of Badr!’ Glory daagt vechtsportwereld uit

‘Wie durft tegen Rico of Badr!’ Glory daagt vechtsportwereld uit

'Wie durft tegen Rico of Badr!' Glory daagt vechtsportwereld uit

Glory Kickboxing gaat via Glory Rivals een samenwerking met andere toonaangevende vechtsportorganisaties. Enfusion en Rise zijn de eerste. Naast de partnerships met Enfusion en RISE verkent Glory samenwerkingen met andere vechtsportorganisaties in de Verenigde Staten en Brazilië, ook de UFC ligt in het vizier.

‘S werelds grootste kickboksorganisatie Glory kondigt vandaag aan te komen met Glory Rivals, een concept waar haar vechters tegen die van andere gerenommeerde in de ring zullen staan. Het concept is niet nieuw zo organiseert Bellator een zelfde reeks met het Japanse Rizin. Glory Rivals zal dit voorjaar in Tokio debuteren in samenwerking met RISE. In mei met zal een evenement met Enfusion volgen.

Wie durft het aan

Wat wel nieuw is dat Glory in plaats van met een, met meerdere organisaties zal samenwerken. In haar verklaring zegt Glory te starten met Enfusion (van Nederlandse bodem. red), en het Japanse Rise waar onder andere de bekende kickbokser Tenshin vecht die in het verleden zelfs tegen bokslegende Floyd Mayweather in de ring stond.

,,Het is tijd om de beste vechters ter wereld tegen elkaar te laten vechten, ongeacht voor welke organisatie zij uitkomen”, zegt Executive Vice Chairman van GLORY Scott Rudmann. ,,Bij GLORY zijn we ervan overtuigd dat we de beste talenten in huis hebben en we zijn bereid om het te bewijzen. ” Rudmann ziet bijvoorbeeld een gevecht tussen Rico Verhoeven en bokskoning Tyson Fury wel zitten.

Tegen de beste vechters

,,Veel van GLORY’s topvechters debuteerden bij Enfusion, waaronder middengewicht kampioen Donovan Wisse, lichtgewicht Mohammed Jaraya en de Nederlandse talenten Levi Rigters en Luis Tavares. RISE is de toonaangevende kickboksorganisatie in Japan en heeft enkele van de beste vechters ter wereld in huis, waaronder Tenshin.”

Glory zet met een dergelijk initiatief een grote stap, die wellicht zelfs de vechtsportwereld compleet zou kunnen veranderen in positieve zin. ,,Wij verwelkomen elke MMA-, boks- of kickboksorganisatie die gelooft dat hun vechters het tegen onze GLORY-vechters kunnen opnemen. Het is tijd voor een verandering in de vechtsportwereld en we kijken er naar uit om hierin het voortouw te nemen”, aldus Rudmann die een samenwerking met de UFC in de toekomst ook niet uitsluit.

Bekijk ook

Rooie Rinus straft aanvallers af in oneerlijk straatgevecht (video)

Rooie Rinus slaat aanvallers plat in oneerlijk straatgevecht (video)

We zien het vaker video's van straat gevechten waar het er niet altijd eerlijk aan toe gaat

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page