GLORY Schorst Jamal Ben Saddik na Incident tijdens Heavyweight Grand Prix Nieuws
Nieuws

GLORY Schorst Jamal Ben Saddik na Incident tijdens Heavyweight Grand Prix

GLORY Schorst Jamal Ben Saddik na Incident tijdens Heavyweight Grand Prix

Glory Kickboxing heeft het onderzoek naar het incident na de halve finale van de Heavyweight Grand Prix op 9 maart 2024 afgerond. Naar aanleiding hiervan heeft Glory Jamal Ben Saddik een schorsing van 6 maanden opgelegd vanwege zijn acties die tot geweld konden leiden en schade konden toebrengen aan deelnemers, fans en officials.

Tijdens de Glory zwaargewicht Grand Prix van 9 maart vond er na het gevecht tussen Rico Verhoeven en Nabil Khachab een woordenwisseling plaats tussen beide teams. Ben Saddik die in het team van Nabil Khachab aanwezig was reageerde na een aantal uitlatingen met een schop richting Verhoeven maar raakte deze niet.

Ben Saddik 6 maanden buitenspel

Het incident ging viraal en diverse video's doken op uit verschillende invalshoeken waarin werd beweerd dat danwel het kamp van Verhoeven of Khachab zouden zijn begonnen. Dat alleen Ben Saddik is geschorst veroorzaakt onbegrip. Naar verwachting zal het team van Ben Saddik met een aantal verklaringen naar buiten komen.

Ben Saddik is met terugwerkende kracht geschorst wat inhoudt dat deze in september weer de ring in zou mogen. Rico Verhoeven en zijn team zijn niet geschorst zover te lezen uit de verklaring van Glory.

"In samenwerking met de VA en met het oog op het precedent dat zij hebben gesteld, was het duidelijk dat ons gezamenlijke doel is om de sport altijd zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. De beslissing die we hebben genomen is in lijn met deze doelstelling. Bij GLORY zullen we ook onze procedures en processen herzien om ervoor te zorgen dat we kickboksen, de geweldige atleten die meedoen en onze fans beschermen," aldus Marshall Zelaznik, CEO van GLORY.

Nederlandse atleten onder toezicht van Vechtsport Autoriteit

Naast de gedragscode van Glory vallen Nederlandse atleten en sportscholen onder het Disciplinair Reglement van de Vechtsport Autoriteit (VA) vanwege hun licenties bij deze controlerende organisatie. De VA zorgt ervoor dat vechtsportpromotors mogelijke schendingen van het Disciplinair Reglement onderzoeken en passende straffen bepalen. Alle straffen worden in heel Nederland door de VA gehandhaafd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws